Šport > Košarka
22 ogledov

Zdovc: "Nimamo denarja za letalo!"

Jure Zdovc s pokrpanim moštvom dela čudeže v Evroligi. Nov resen preizkus bo gos Žurnal24 main
Trener Uniona Olimpije Jure Zdovc je po porazu proti Hemofarmu med vikendom zlil nekaj žolča nad nezainteresirane varovance. Reakcijo bo iskal v sredo, ko bodo še nepremagani zmaji gostovali pri CSKA.
Union Olimpija je še vedno v globoki finančni krizi, zato si potovanj z letali ne moremo privoščiti.
Jure Zdovc

Košarkarji Uniona Olimpije se kot vodilna ekipa skupine D Evrolige v torek dopoldan odpravljajo v Moskvo, kjer jih v sredo ob 18.15 po slovenskem času čaka četrta tekma predtekmovanja proti CSKA Moskvi.

Verjetno ni košarkarskega strokovnjaka v vsej Evropi, ki bi pred začetkom Evrolige napovedal, da bodo imeli Slovenci po prvih treh odigranih tekmah tri zmage, košarkarji iz Moskve pa nobene. A medtem ko gre Unionu Olimpiji vse kot po maslu – tri tekme je dobila s skupno razliko v koših + 10 –, se Rusi ukvarjajo s hudimi težavami po menjavi stratega na klopi. Jevgenija Pašutina je namreč zamenjal Duško Vujošević, ki si je za pomočnika izbral našega Saša Filipovskega.

Začeli so slabo, kar pa ne pomeni, da ne bodo zmagali naslednjih na primer deset tekem. Spomnite se, kako je bilo lani. V drugem krogu smo prišli v Moskvo, ko so oni imeli dva poraza za seboj, nato pa so začeli niz zmag.
Jure Zdovc

CSKA Moskva je v prvem krogu doma doživela šokanten poraz proti Armani Jeansu, z dveh zaporednih gostovanj v Atenah in Valencii pa se je vrnila z visokima porazoma. "Začeli so slabo, kar pa ne pomeni, da ne bodo zmagali naslednjih na primer deset tekem. Spomnite se, kako je bilo lani. V drugem krogu smo prišli v Moskvo, ko so oni imeli dva poraza za seboj, nato pa so začeli niz zmag. Upam, da ta tekma ne bo tista, ki bo prekinila niz porazov in začela serijo zmag," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc, ki ga v naslednjih dveh dneh čaka naloga, kako odpočiti utrujene igralce.

Po epski zmagi v četrtek proti Panathinaikosu so imeli Ljubljančani naporen ritem. V soboto so z avtobusom odpotovali v Vršac, kamor so zaradi zastojev na cesti prišli šele po enajstih urah, po nedeljski tekmi pa so se iz Srbije vračali osem ur. "Union Olimpija je še vedno v globoki finančni krizi, zato si potovanj z letali ne moremo privoščiti," dodaja Zdovc.

Vidi se, da imajo določene težave, da imajo novega trenerja ter organizatorja igre, ki je precej porušil sistem igre, hkrati pa imajo tudi težave s poškodbami.
Jure Zdovc

"Z Jako Daneuom sva začela preučevati igro Rusov, ki smo jih sicer dobro spoznali že v prejšnjih krogih, ko smo gledali posnetke njihovih obračunov z Milančani in Panathinaikosom. Vidi se, da imajo določene težave, da imajo novega trenerja ter organizatorja igre, ki je precej porušil sistem igre, hkrati pa imajo tudi težave s poškodbami. Manjkajo jim Kaun, Šiškauskas in Hrjapa, ki pa naj bi se po nekaterih napovedih vrnil ravno proti nam. Zavedamo se, da bodo Rusi naredili vse za zmago, kar hkrati pomeni, da bodo malo nervozni. Mi moramo biti dobro pripravljeni, čvrsti, pametni ter potrpežljivi," je na novinarski konferenci povedal Zdovc.

Statistika prvih treh krogov kaže, da ima Union Olimpija veliko širši nabor igralcev. Pri Rusih ima namreč le en košarkar dvomestno povprečje košev (Jamont Gordon, 14 točk na tekmo), pri Unionu Olimpiji pa je takih kar pet: Goran Jagodnik 16,3, Kenny Gregory 13,3, Kevinn Pinkney 13, Vlatko Ilievski 13, Sašo Ožbolt 10,3. Pri CSKA sledijo Andrej Voroncevič in Trajan Langdon s po devetimi točkami, četrti najbolj učinkovit igralec pa je Matjaž Smodiš s povprečjem 7,3 točk in 2,3 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.