Šport > Košarka
18 ogledov

Zdovc: "Nismo še v Top 16"

Zdovc je s svojimi varovanci spet poskrbel za nemiren zaključek, ki pa se je še Žurnal24 main
Pravijo, da dobre ekipe zmagujejo tudi, ko igrajo slabo. Olimpija v letošnji sezoni vsekakor je dobra ekipa, Jure Zdovc pa v sredo ni bil zadovoljen z igro zmajev.

Jure Zdovc je pohvalil tudi Špance, ki so igrali bolje kot na prejšnjih srečanjih. "Pričakoval sem tako težko tekmo. Nocoj je bila Valencia povsem druga ekipa. Igrali so čvrsto, bili so neprepoznavni. To sem vedel. V dvorani je bil nov trener in vsi igralci so se želeli dokazati. Svetislav Pešić sicer na tekmi še ni vodil ekipe, a je bil že na jutranjem treningu. Košarkarji Valencie so bili motivirani in so pokazali za vsaj 50 odstotkov več kot na prejšnjih tekmah. Morali smo le ostati potrpežljivi. Vztrajali smo, na koncu pa smo se morda malo prehitro veselili zmage. V zadnjih trenutkih tekme mi je bilo kar vroče," je priznal Zdovc.

Novi trener Valencie Svetislav Pešić je tekmo v Stožicah spremljal s tribun. Pogovor bomo objavili še danes, med drugim pa je na račun Ljubljančanov izrekel številne pohvalne besede.

Vrednost zmage proti Valencii je večja tudi zaradi odsotnosti poškodovanega prvega visokega krila Ljubljančanov Damirja Markote. "Je naš glavni skakalec, eden vodilnih podajalcev, igra obrambo ... Tu smo malce kombinirali z Lojzetom (Aloysiusom Anagonyem op. p.), ki je tudi korektno opravil svoje delo," je pojasnil trener zmajev.

V preteklosti sta bili nekajkrat za uvrstitev med najboljših 16 ekip Evrolige dovolj celo že dve zmagi, nekajkrat tri, največkrat štiri. Zdovc ustavlja konje, saj je skupina izjemno izenačena: "Vsako tekmo gremo v bitko. Še zdaleč nismo že uvrščeni v Top 16. Če nič drugega, moramo doma premagati vsaj Armani Jeans Milano, pa še v tem primeru se lahko kaj zalomi v tej skupini."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.