Šport > Košarka
21 ogledov

Zdovc: "Obljubljam boj za zmago"

Zdovc je pred tekmo z Rimljani več pozornosti namenil igri v obrambi. (Foto: Boš Žurnal24 main
Na zadnjem odprtem treningu pred tekmo med Lottomatico in Union Olimpijo smo se pogovarjali s trenerjem zeleno-belih Juretom Zdovcem. Ta ima pred tekmo dober občutek.

"Občutki lahko sicer varajo. Smo pa sproščeni, čeprav po zadnji tekmi s Cibono pravzaprav nimamo pravega razloga za kaj takšnega. A fantje so v zadnjih dneh dobro delali in upam, da bodo to znali prenesti tudi na parket. Verjamem v dobro igro, vendar ta sama po sebi še ne prinaša zmage. Lahko pa obljubim, da bomo naredili vse, da Lottomatico premagamo na njenem igrišču," je dejal Jure Zdovc.

Ljubljančani so se po neuspešni predstavi v ligi NLB in porazu proti Zagrebčanom na treningu spet bolj posvetili igri v obrambi. "Njej že vseskozi posvečamo največ pozornosti. Ponavadi je tako, da po porazih fantje na naslednji tekmi bolj stisnejo v obrambi. Je pa tako, da je Cibona na zadnjem dvoboju zadela nekaj težkih metov preko rok in je bila obramba še kar korektna. Včasih si pravzaprav nemočen. Upam, da Rimljani tokrat ne bodo tako razpoloženi. Ne smemo jim dovoliti, da se na začetku tekme razletijo po igrišču," je razmišljal ljubljanski strateg.

Glavni nosilci v obeh ekipah igrajo tudi po 35 minut na tekmo. Bi se pa strinjal z vami, da ima tekmec manjši hendikep zaradi odsotnosti nekaterih košarkarjev, še zlasti se to pozna pri njihovi igri po globini. Bomo pa videli, kako se jim bo to poznalo tokrat.
Jure Zdovc

Gostitelji imajo sicer precej težav s sestavo ekipe, saj je kar nekaj pomembnih članov ekipe poškodovanih. Bi tekmo lahko odločila daljša klop zmajev? "Ne vem. Tako oni kot mi igramo bolj ali manj s kakšnimi osmimi igralci. Bomo videli. Glavni nosilci v obeh ekipah igrajo tudi po 35 minut na tekmo. Bi se pa strinjal z vami, da ima tekmec manjši hendikep zaradi odsotnosti nekaterih košarkarjev, še zlasti se to pozna pri njihovi igri po globini. Bomo pa videli, kako se jim bo to poznalo tokrat," je na vprašanje odgovoril Zdovc in še dodal: "Sašo Filipovski je imel zelo težko delo. V enem tednu je nemogoče spoznati igralce. Včasih je potrebna cela sezona, da veš, kako se odzivajo. Še zlasti na teh pomembnih tekmah, ko se odloča o uvrstitvah. Šele takrat spoznaš, kdo je pravi igralec. S Sašom sva se pogovarjala in mi je dejal, da bolje pozna našo ekipo kot pa svojo. Želim mu sicer vse najboljše pri delu z novim moštvom, a naj počaka vsaj še eno tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.