Šport > Košarka
20 ogledov

Zdovc: "Olimpijin cilj osvojiti ligo NLB"

Jure Zdovc na Vladimerja Boiso še nekaj mesecev ne bo mogel računati. (Foto: Boš Žurnal24 main
Union Olimpija je tik pred startom lige NLB. Tekma z Igokeo ni ogrožena, kdo bo smel nastopiti, pa bo znano šele tik pred njo. Jure Zdovc pogumen, Janez Rajgelj skrivnosten. Boisa za eno sezono.

Na druženju z novinarji so pri Unionu Olimpiji pred začetkom lige NLB ostali zapeti do vratu. Najpogostejša odgovora direktorja Janeza Rajglja glede najbolj perečih tem sta bila "Ne bomo komentirali." in "Čas bo pokazal.".

Jure Zdovc je zelo zadovoljen z delom na treningih in meni, da so zeleno-beli glede na razmere sestavili zelo dobro moštvo. "Ciljamo na najvišje mesto v ligi NLB," je samozavesten ljubljanski strateg, Rajgelj pa je dodal, da bodo cilje določali (tudi) pokrovitelji.  Zdovc bo šele tik pred tekmo izvedel, na koga lahko računa proti Igokei iz Aleksandrovca (sobota, Stožice, 20:00): "Ekipa je nova, problem je, da se še vedno zbiramo. Formo tempiramo na prvo tekmo Evrolige z Efes Pilsnom 20. oktobra."

"Tisti, ki imajo pravico igrati, bodo na klopi," pa je direktor odvrnil novinarki, ki ga je pobarala, kdo bo sploh nastopil na krstni tekmi lige NLB v soboto proti Igokei. Vseeno ni skrbi, da Ljubljančani ne bi nabrali deseterice košarkarjev, ki imajo pravico nastopa, kar je potrdil tudi trener Jure Zdovc. Z informacijami o pogajanjih z Vladom Ilievskim in Sašem Ožboltom ter Fibini prepovedi registracije, ki še ni preklicana, nam v Tivoliju – Rajgelj je izrazil upanje, da je to zadnja tiskovna konferenca v dolgoletnem Olimpijinem domu – niso postregli. Klasičen odgovor "Čas bo pokazal." je sledil tudi vprašanju, ali ima klub denar že zagotovljen, ali bo tako kot v preteklih letih čakal na še kakšnega pokrovitelja. Je pa bil Rajgelj v nadaljevanju vsaj malce bolj konkreten in delno odgovoril med vrsticami: "Nobena letošnja pogodba ne dosega 50 odstotkov vrednosti pogodbe iz prejšnje sezone."

V novinarskih beležnicah so se seveda znašla tudi vprašanja o Dinu Muriću. "Dino je naša želja. To smo povedali jasno in glasno. Ali je že realizirana ali je v toku realizacije ali bo ali ne bo, pa bo pokazal čas.“ Kar zadeva igralsko zasedbo, so v klubu potrdili, da je Vladimer Boisa "naš igralec“, podpisal je za eno leto, na parket pa naj bi se po rehabilitaciji vrnil decembra ali januarja. Suad Šehović pa ima poškodovane križne vezi in naj bi bila sezona zanj "več ali manj izgubljena“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.