Šport > Košarka
35 ogledov

Zdovc po hitrem postopku brez službe

krka spartak zdovc Boštjan Tacol
Nekdanji selektor slovenske reprezentance in član Uniona Olimpije, Jure Zdovc, je po odločitvi klubskega vodstva Spartaka Sankt-Peterburga danes ostal brez službe pri ruskem prvoligašu, so sporočili na spletni strani kluba. Zdovc je medtem za svoj odhod že obtožil neimenovano osebo, ki je delala proti njegovi ekipi in povzročila cirkus.

Pri Spartaku so še zapisali, da je poleg Jureta Zdovca odpoved dobil tudi njegov pomočnik Stefanos Dedas, ki je z Zdovcem sodeloval že v času vodenja slovenske reprezentance. Trenersko vlogo bo do konca sezone prevzel dosedanji trener druge ekipe Spartaka, Jevgenij Kisurin, pri tem pa mu bo pomagal Anton Judin.

Spartak v ligi VTB trenutno zaseda četrto mesto v skupini A. Z 12 zmagami in šestimi porazi zaostaja za evroligašem BC Himkijem, Uniksom in Samaro.

Klubsko vodstvo je Zdovca odrezalo po tretjem zaporednem porazu, ki se je zgodil v nedeljo zvečer na domačem parketu, kjer je Spartak premagal soimenjak Spartak Primorje (66:75).

Zdovc je po prihodu v Rusijo pred dvema letoma navdušil delodajalce in rusko košarkarsko javnost, potem ko je Spartak v izvrstni evropski sezoni popeljal do zaključnega turnirja Evropskega pokala in bil izbran tudi za trenerja leta v omenjenem tekmovanju.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.