Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc pristopa igralcev ne sprejema

Olimpija je izgubila pri Hemofarmu
1/12
Žurnal24 main
Olimpija je v 6. kolu na gostovanju pri Hemofarmu zabeležila še drugi poraz v ligi NLB, zmage pa so se veselili košarkarji Krke, ki so premagali Crveno zvezdo (89:76). Zdovc nezadovoljen s pristopom.

Po porazu v Vršcu je trener Olimpije Jure Zdovc še enkrat več povedal, da ni zadovoljen s pristopom nekaterih svojih košarkarjev na NLB-ligaških tekmah. "Tekma proti Hemofarmu je bila podobna tisti proti Ciboni. Nekateri igralci niso uspeli najti motiva za to tekmo in to je razlog, zakaj nismo zaigrali tako, kot znamo. Zelo sem razočaran, ker so to več ali manj eni in isti košarkarji, ki izbirajo kdaj in kako intenzivno bodo igrali."

Nekateri igralci niso uspeli najti motiva za to tekmo. Zelo sem razočaran, ker so to več ali manj eni in isti košarkarji, ki izbirajo kdaj in  kako intenzivno bodo igrali.
Jure Zdovc

Zmaji so v dvoboj vstopili slabo in po edinem vodstvu na tekmi (5:4) že na začetku dopustili, da se Hemofarm odlepi. Srbi so zaspanost Olimpije izkoristili in hitro povedli s prednostjo desetih točk (18:8). Pomagala ni niti minuta odmora, ki jo je zahteval Zdovc, da bi predramil svoje varovance, in prva četrtina je zanesljivo pripadla Srbom (27:19). Zato pa so Ljubljančani na začetku druge pokazali nekoliko boljši obraz in prišli na vsega tri točke zaostanka. A kaj ko so že čez dobro minuto znova zaostajali z dvomestnim številom. Do konca polčasa je igra bila vse slabša in na odmor so zmaji odšli z 12 točkami zaostanka (49:32). Nezaustavljiva za slabo ljubljansko obrambo sta bila predvsem Milan Mačvan (na koncu 24 točk) v prvi in Miloš Borisov (na koncu 16 točk) v drugi četrtini.

Tudi v tretji četrtini varovanci Jureta Zdovca niso našli prave igre, a so tretji del tekme z nekaj koši prav ob koncu četrtine dobili s štirimi točkami in v zadnjo četrtino vstopili z minus osem. Olimpija je z dobro igro na začetku zadnje četrtine po košu Gorana Jagodnika prišla na vsega dve točki zaostanka (71:73), toda kaj več zmajem z brezglavo igro v napadu in s številnimi zgrešenimi meti za tri točke sredi Vršca ni uspelo doseči.

Krka zanesljivo proti skromni Zvezdi
Košarkarji Krke so z dobro obrambo že v prvi četrtini gostom iz Beograda, ki letos skupaj še niso spravili zmage, pokazali, česa si želijo pred domačimi gledalci. Z raznovrstno in predvsem kolektivno igro v napadu so Krkaši prihajali do lahkih košev in že po prvi četrtini so Dolenjci vodili za osem točk (22:14). V drugi četrtini so košarkarji Krke v polni dvorani Leona Štuklja še nekoliko bolj pritisnili na plin in ob koncu prvega polčasa je na semaforju pisalo 50:30!

V tretjem delu tekme so Dolenjci pluli v mirnih vodah, krizne minute pa so prišle na začetku zadnje četrtine. Crvena zvezda se je tako približala na vsega deset točk zaostanka, toda z razpoloženim dvojcem Zoran Dragić in Chris Booker zmaga Dolenjcev v Novem mestu ni bila vprašljiva. Pri Krki sta po 13 točk dosegla Bojan Krivec in Smiljan Pavić, medtem ko je bil pri Crveni zvezdi najbolj razpoložen Jahmar Young (22 točk). 

Dragiša Drobnjak je po tekmi navdušenja ni skrival. Na tekmo smo se dobro pripravili. ''Trenerji so naredili odličen posel, vedeli smo, kdo je najnevarnejši. Tekmecu se je poznalo, da ima nekaj novih košarkarjev in to smo znali izkoristiti že v prvem polčasu, nato pa smo tekmo mirno pripeljali do konca.'' Podobno zadovoljen je bil tudi Simon Petrov.  ''Zvezda je pokazala, da je dobra ekipa, vendar smo mi odigrali odličen prvi polčas in tako nam Beograjčani niso prišli blizu. To je bil ključ do naše zmage.'' O padcu v zadnji četrtini pa: ''Tudi vrhunske ekipe ne igrajo vseh 40 minut na visokem nivoju, normalno je, da se dogajajo padci, toda bili smo toliko zbrani, da smo tekmo normalno pripeljali do konca.''

Liga NLB, 6. kolo:

Lestvica (6. kolo):
1. Hemofarm 11 točk

2. Budućnost 10
3. Krka 10
4. Olimpija 10
5. Nymburk 10
6. Partizan 9
7. Cibona 9
8. Cedevita 9
9. Široki 9
10. Zagreb 9

Široki : Cedevita 77:73
Morović 17, Štemberger 15; Draper 20, Edwards 18

Cibona : Nymburk 85:86
Zubčić 19, Radošević 18; Simmonds 23, Chan 21

 Partizan : Zagreb 84:64
Jawai in Klobučar po 12; Simon 14, Zorić 12

 Bodućnost : Igokea 84:67
Dragičević 14, Dubljević 11; Harris 15, Chase in Dozet po 12

Hemofarm : Union Olimpija 84:74
Mačvan 24, Krstović 19, Borisov 16; Jagodnik 18, Ilievski 17, Šermadini 13

Zadar : Radnički 86:96
Bilan 20, Ivanov 18; Stojačić 18, Lee 15, Čakarević in Dragojlović po 14

Krka : Crvena Zvezda 89:76
Krivec in Pavić po 13, Dragić 12; Young 22, Marsh 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.