Šport > Košarka
8 ogledov

Zdovc: "Razpad sistema"

Trener Jure Zdovc je dokončno odpisal Perryja in Anagonya. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Trener Uniona Olimpije Jure Zdovc po porazu z Izraelci o glavnem Maccabijevem ključu za zmago – conski obrambi –, Samu Udrihu, Janu Španu in košarkarjih, ki sta "tehnološki višek".

Ali do rešitev proti conski obrambi niste prišli zaradi manjše kakovosti igralcev ali ste bili premalo pripravljeni?
Pošteno povedano, se na to cono nismo posebej pripravljali. Smo pa povedali, da jo bo Maccabi igral tako pred tekmo kot ob polčasu. Naš načrt je bil, da igramo napade mož na moža. V takšnih položajih je lahko odločilna individualna kvaliteta. Spet je bilo preveč metov na silo, ni bilo vračanja, skoka, pomoči, na neki način razpad sistema. Občutili smo moč, hitrost, agresivnost. Konec tretje četrtine smo zaostajali za sedem točk, kar je za tekmo z Maccabijem super rezultat. Še vedno sem upal, da bomo zadnjo četrtino igrali bolje, agresivneje. Žal nam ni uspelo.

Zdaj verjetno sledi osredotočenje na ligo NLB?
Nanjo smo osredotočeni že vseskozi. Ampak imamo ozek kader. Tekma s Cedevito sledi že v soboto, urnik nam ne gre na roko. Tekme nam nikakor ni uspelo prestaviti. Dino Murić verjetno ne bo mogel nastopiti (proti Maccabiju si je poškodoval koleno, diagnoza bo znana po petkovem pregledu), Sašo Ožbolt je zelo načet. Ampak kar je, je. S Cedevito moramo zmagati.

Vam bo s Samom Udrihom, ki ste si ga zelo želeli, lažje?
Od Sama proti Maccabiju nisem veliko pričakoval. Naposled je igral nekoliko več zaradi omenjene cone, ker je izkušen košarkar. Ko sem videl, da se nam ne bo izšlo z zmago, sem želel Saša Ožbolta spočiti. Da se igralec privadi na ekipo, potrebuje mesec dni. Res pa je, da nas Samo pozna in je dobrodošla okrepitev.

Ko je Maccabi dosegal lahke koše, nismo mogli izpeljati niti enega protinapada. Naša želja je bila še naprej igrati agresivno, se razigrati s kakim lahkim košem. To nam ni uspelo. Vsak naš napad je bil postavljen. Poskušali smo igrati po globini, a nam tudi to ni uspevalo. Če pa je že kaka žoga šla pod koš, so to gostje dobro zaprli in nismo dobili nobene prednosti.
Jure Zdovc
Pomeni njegov prihod nezaupnica Sasuju Salinu?
Ne! Vendar pa potrebujemo Slovence za ligo Telemach. Poleg tega je bil Sasu bolan, po pokalu ni treniral. Verjetno bi ga tudi tokrat potrebovali za kak met z razdalje.

Kakšen je z vašega vidika položaj z Marquom Perryjem in Aloysiusom Anagonyem? V kolikšni meri računate nanju?
Oba imata možnost sporazumno prekiniti pogodbo, o tem pa morate vprašati direktorja.

Kako pa ste z njunim prispevkom zadovoljni vi?
Nista se mogla vklopiti v moj sistem. Perry je bil v dozdajšnjih klubih nosilec igre in dejstva, da tu ni, ne more sprejeti. Za oba je bolje, da si najdeta ekipi, kjer bosta igrala. Ne gre za nobeno zamero. Oba sta prava profesionalca in dajeta vse od sebe na treningih in na tekmah, če bi igrala.

V zadnjem času ste ponudili kar obilno minutažo Janu Španu, ki je tokrat premierno nastopil v Evroligi.
Morda bi moral igrati še več (na parketu je bil dobre tri minute, op. a.). Zagotovo bi lahko, saj slabše skoraj ne bi moglo biti. Ampak dokler traja tekma, stalno upaš, da je še mogoče preobrniti rezultat. Glede na to, kako se je gibal rezultat, ga nisem želel potisniti v ogenj, saj mladega igralca lahko hitro preobremeniš. Absolutno si je zaslužil minutažo. Igra dobro, agresivno. Prepričan sem, da bo minute v prihodnje še izkoristil. Z njegovo pomočjo je lažje Vladu Ilievskemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.