Šport > Košarka
18 ogledov

Zdovc: "Tekme smo se malo bali"

Zdovc je lahko zadovoljen s trenutno pripravljenostjo svojih fantov. (Boštjan Ta Žurnal24 main
Trenerja slovenskih dveh ekip v ligi NLB, ki sta sezono začeli z zmagama, sta bila po tekmi zadovoljna. "Zmagali smo predvsem zaradi dobre obrambe," je dejal Jure Zdovc, trener Olimpije.
Iluzorno je bilo pričakovati, da bo Center Stožice (12.550 sedžev) za tekmo lige NLB proti na papirju enemu najslabših tekmecev razprodan. 2.200 navijačev, kakršna je uradna številka o obisku tekme, je pravzaprav zelo lepa, če vemo, da je lani Olimpijo v Tivoliju na podobnih tekmah vzpodbujalo le nekaj 100 gledalcev. Utrinke si poglejte v galeriji.
Naslednja si zasluži še več navijačev, saj bo šlo za slovenski dvoboj Olimpije in Krke. Tekmo bo že v petek 15. 10. ob 17.00. Če boste tam, ne boste deležni le košarke, temveč tudi spektalna ob polčasu. To soboto so publiko ogreli Dunking Devils, ki pa so le eden izmed členov posebej za Olimpijo sestavljene akrobatske skupine High 5 Show, ki skupaj šteje 140 plesalk in artistov.

Ljubljanska Union Olimpija je brez šesterice svojih boljših igralcev dobila prvo tekmo v novi dvorani v Stožicah. Z 61:54 so v prvem kolu lige Nlb premagali novinca v ligi bosansko Igokeo. Zmaga zmajev ni bila niti za hip pod vprašajem. "Čestital bi igralcem. Te tekme smo se nekoliko bali, tudi če bi bili kompletni, saj je Igokea izkušena ekipa. Zmagali smo predvsem zaradi dobre obrambe. V drugem delu sta obe ekipi igrali čvrsto. Mogoče za oko tekma ni bila najlepša. Bil sem  miren, ker so fantje res igrali obrambo. Padci so prišli ob prihodu mladih košarkarjev, ki pa jih je potrebno pohvaliti za borbeno igro. Upam, da bomo kmalu igrali popolni, saj so pred nami težke tekme, obenem pa se Evroliga nezadržno približuje," je po zmagi misli strnil trener Jure Zdovc. Da je zmaga zasluženo ostala doma, se je strinjal trener gostov, Slobodan Klipa. "Čestitam Olimpiji za zasluženo zmago. V prvem polčasu smo igrali zelo slabo. V drugem smo pokazali povsem drugačno sliko. Na momente smo čutili, da lahko zmagamo, kajti Olimpija ni imela vseh igralcev. Oboji smo pokazali moško košarko, mi prepozno. Igrati le v drugem delu na takšnem nivoju proti ekipi, kot je Olimpija, ne moreš pričakovati zmage."

Še bolj prepričljivo je sezono odprla novomeška Krka, ki je na gostovanju v Širokem Brijegu zmagala z 72:62. "Čestitam Širokemu za pogum, da se obrne na mlade igralce, katerih je v tej regiji veliko. V pomembni tekmi jim je dal moj kolega Velić več kot 50 minut priložnosti. Tudi mi imamo dva mlada igralca in osem izkušenejših. Težko nam je bilo igrati proti tem mladim igralcem, a so na koncu odločile naše izkušnje. Ne bo pa v Širokem Brijegu lahko prav nobeni ekipi," je več o nasprotniku kot o svoji ekipi govoril trener Krka, Aleksandar Džikić. Jure Balažič, ki je bil ob Christopherju Bookerju s 14 točkami najboljši strelec Krke, pa je dejal: "Tekma je bil težka, Zadovoljni smo lahko s pristopom in osvojenima točkama. Imeli smo nekaj slabosti, ki jih bomo v naslednjih tekmah morali odpraviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.