Šport > Košarka
22 ogledov

Zdovc: "Treningi so fantastični"

Jure Zdovc pravi, da Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt delata zelo kakovostno. (Foto Žurnal24 main
Čeprav je nekaj časa kazalo celo na pogreb Uniona Olimpije, je ta uspela zbrati več kot spodbudno zasedbo, česar je najbolj vesel Jure Zdovc: "Imamo 10, 12 igralcev, ki se bodo morali "stepsti“ za položaj."

Kako na treningih na Saša Ožbolta in Vlada Ilievskega vpliva negotovost v zvezi Fibinimi ukrepi?
Treningi so fantastični in tako tudi onadva delata. Tu ni absolutno nobenega pokazatelja, da bi bilo karkoli narobe. Kot trener s tem nimam nobenih težav.

Če torej primerjate lanski začetek sezone z letošnjim, imate boljši občutek?
Ne bi govoril o lanskem dogajanju. Tedaj je bil specifični položaj. Na priprave sem prišel pozno, mislim da 20. septembra. Bilo je veliko več slovenskih zvenečih imen in večjih pričakovanj. Letos smo bolj skromni. Podobno kot lani se ekipa šele sestavlja. Čeprav bo kmalu 10. oktober, smo v zadnjem tednu dobili štiri, pet igralcev, ki bodo nosilci igre. Potrebujemo čas. Gre za dobre igralce, ki so se hitro ujeli. Normalno je, da bodo napake in težave. Pomembno je, da dobro trenirajo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kako so se dokazali novinci? Kdo bodo nosilci igre?
Ravno to mi je všeč, da nosilcev ni. Imamo 10, 12 igralcev, ki se bodo morali "stepsti“ za svoj položaj. To si želi vsak trener. Imamo širok kader. Imamo igralce na položajih 5, 4 in 3, ki se lahko izmenjavajo na položajih. Dobili smo tudi še enega organizatorja igre (Marquea Perryja, op. a.). Na nizkem krilu imamo hitrega, atletskega igralca in visokega ter težjega. Torej lahko precej kombiniramo. Napadalno smo raznovrstni, imamo pametne igralce, ki znajo najti rešitve. Poudarek pa bo na obrambi in skoku.

Ravno z obrambo v zadnjem času niste bili zadovoljni.
Na trenutke smo odigrali dobro obrambo. Ampak če želiš zmagati na tekmi Evrolige, mora biti tako bolj ali manj vso tekmo. Sploh s Sieno smo dobili preveč lahkih košev. Redni del se je končal z 80:15. Petnajst do dvajset točk smo dobili brez boja, prelahko, prenaivno. To me skrbi, zato sem bil nezadovoljen. Podobno je bilo s Prokomom.

Torej na tem podorčju ostaja še precej rezerv.

Gotovo. Na Poljskem smo imeli dva nova igralca, pretekli teden smo dajali poudarek predvsem na obrambi.

Američani so pozitivni tudi v značajskem smislu?
Glede Američanov smo za zdaj zadovoljni. O tem sprašujem tako strokovni štab kot igralce. Tu ne vidim nobenih težav. Pomemben je značaj – če se boriš in daješ vse od sebe, potem je lažje odpustiti tudi kakšno neumnost.

Koliko noči ste prebedeli ob pregledovanju posnetkov kandidatov za moštvo?

To je najtežje – sestavljati moštvo z nič, kar pomeni, da je treba vsakega igralca preveriti, telefonariti po svetu. Velikokrat je to zastonj. Simasa Jasaitisa smo čakali dva meseca, nato je rekel, da ne pride. Vmes propadejo padejo v vodo pogovori z drugimi igralci. Z njim smo imeli resne pogovore. Bili smo vse dogovorjeni. Vse te stvari te psihološko ubijajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.