Šport > Košarka
20 ogledov

Zdovc: Trideset minut dobre obrambe

slovenija_makedonina_zdovc_mahoric_brezec_petko Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je v Trbovljah na svoji prvi pripravljalni tekmi pred EP dosegla tudi prvo zmago. S 77:68 so padli Makedonci, ki pa so pokazali slovenske šibke točke.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je na svoji prvi pripravljalni tekmi pomerila z Makedonijo in zmagala s 77:68. Jure Zdovc je skupaj s svojimi pomočniki enakomerno porazdelil minute na igrišču med vse igralce. Tekmo sta si v civilni opravi ogledala Saša Vujačić in Domen Lorbek, Beno Udrih pa prav tako ni stopil na parket. Brez panike, ne gre za nikakršne hujše poškodbe, vendar kljub temu slovensko vodstvo ni želelo tvegati. Po prvem delu so Slovenci vodili s 43:24. Razpoložen je bil Erazem Lorbek, Slovenija je igrala trdo obrambo in hitro v napadu. V tretji četrtini je njihova agresivnost precej padla in Makedonci so z natančnimi meti to učinkovito izkoristili. Vrbica Stefanov je bil tako kar štirikrat uspešen izza črte. Po prednosti 20 točk v prvi četrtini so gostje v zadnjem delu igre prišli celo na minus pet, in to celo dvakrat. Prvič je Zdovčeve varovance z dvema zaporednima trojkama rešil Uroš Slokar, drugič pa je enako orožje uporabil Boštjan Nachbar.

Rezultat je v redu, igra pa še ni bila preveč tekoča. Kljub temu smo glede na zgodnjo fazo pripravljalnega obdobja zadovoljni.

Matjaž Smodiš

Jure Zdovc je po tekmi za STA povedal: "Vsaka zmaga je sladka. Pred tekmo nisem imel pravega občutka, kaj lahko pričakujem od igralcev, saj smo v dosedanjem delu priprav le nekajkrat opravili treninge na oba koša. Trideset minut smo igrali dobro obrambo, nato pa kljub opozorilom igralcem, da ne smemo popustiti, padli v igri. Makedonci so hkrati zadeli nekaj težkih metov, tako da je bila tekma odprta skoraj do konca." Slovenski kapetan Matjaž Smodiš, ki je dosegel sedem točk, pa je po srečanju za Šport TV dejal: "Rezultat je v redu, igra pa še ni bila preveč tekoča. Kljub temu smo glede na zgodnjo fazo pripravljalnega obdobja zadovoljni."

Pripravljalna tekma:

Slovenija
: Makedonija 77:68 (20:15, 43:24, 65:52)
Slokar 13, Dragič 12, Klobučar 10; Stefanov 19, Dimitrovski 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.