Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc upa in ostaja

Zdovc se zaveda, da si Novomeščani želijo maščevanje. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Pred začetkom zaključnega turnirja košarkarske lige NLB smo se pogovorili s strategom ljubljanske Union Olimpije. Jure Zdovc je pred odhodom v Zagreb optimističen, misli pa tudi na prihodnost kluba.

Na kaj bo treba biti najbolj pozoren proti Ciboni?
V Zagreb potujemo z devetimi igralci. Na centru igrata le dva krilna centra – Edin Bavčić in Nemanja Aleksandrov. Vsi ostali so približno tako visoki kot jaz ali nižji. V obrambi bomo morali garati, si pomagati. Cibona je višja, močnejša. Osnova njene igre so trojke. Če bomo ustavili ta element, se z njimi da igrati. Motor je Jamont Gordon, poleg so še dobri strelci Marko Tomas, Samo Udrih, Bojan Bogdanović. Pod košem je Lukša Andrić, njihovi krilni centri so prav tako nevarni pri metih za tri. Z lahkimi četvorkami bomo morali širiti raketo, iskati prodore in poiskati prostega igralca. To počnemo tudi že v zadnjih kolih lige Telemach.

 

V kolikšni meri vas je ujela utrujenost?
Odkar igramo v ritmu sreda−sobota, uporabljamo tekme tudi za trening. Dan po tekmi sledi regeneracija in nato počasi znova začnemo "migati". Sploh ker imamo nekaj igralcev, ki so rahlo poškodovani, in druge, ki igrajo po 35 minut. Skušamo improvizirati, da ohranjamo svežino in se ogibamo dodatnim poškodbam. Upamo, da nam bo takšno stanje uspelo obdržati do konca sezone.

 

S kom sploh komunicirate? Imate stike z upravo kluba?
Stika z upravo ni, pogovarjamo se bolj trenerji med sabo. Moramo razmišljati pozitivno. Zakaj ne bi razmišljali o naslednji sezoni. Kljub temu da so nekateri igralci že prekinili pogodbo, so še vedno tu. Nekaj igralcev bi, če se razmere uredijo, bilo še vedno pripravljeno ostati pri nas. Najpomembnejše je zadržati jedro ekipe skupaj nekaj let. Gotovo imamo nekaj takšnih igralcev. Na žalost nas je zapustil Gašper Vidmar, ampak zakaj ga ne bi skušali dobiti nazaj? Ravno je začel kakovostno igrati. Moramo upati in delovati pozitivno.

 

Lahko naštejete igralce, ki so prekinili pogodbo?

Ne bi rad pogreval stvari. Fantje so tu, dajejo vse od sebe, zato sem jim hvaležen. Gremo naprej.

 

S strani uprave ni nobenih pozitivnih vibracij?
Ne, mi čakamo in upamo. Prepričan sem, da bo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.