Šport > Košarka
19 ogledov

Zdovc: "V Moskvo se gremo stepst"

Jure Zdovc snuje načrt za četrto zmago v Evroligi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Jutri ob 18.15 se bo v sklopu skupine D zgodil dvoboj med prvouvrščeno Union Olimpijo in šestim moskovskim CSKA-jem. "Moramo biti pripravljeni, čvrsti, pametni in potrpežljivi."
Na eventim.si in na bencinskih črpalkah je le še nekaj več kot 10 paketov vstopnic za zgornji sektor za košem (po 27 evrov za naslednje tri tekme Olimpije v Evroligi v Centru Stožice). Nekaj 10 jih imajo tudi še za ložo (120 evrov) in za ob parketu (600 evrov). Od 15. 11. bodo dali v prodajo še okoli 1.000 vstopnic za posamezno tekmo.

"Tekmec bo po treh porazih naredil vse, da zmaga. Verjetno bo tudi malce nervozen. Mi moramo biti pripravljeni, čvrsti, pametni in potrpežljivi. Čakati bomo morali na svojo priložnost. Z njimi se moramo stepsti. Od prve minute bomo zaigrali ostro, čvrsto in trdo," je pred dvobojem z ruskim velikanom razmišljal trener Uniona Olimpije, Jure Zdovc. Njegovi izbranci so s tremi zmagami v prav toliko kolih najprijetnejše presenečenje lige, največje razočaranje pa je s tremi porazi prav CSKA.

Brez pravice do kiksa
"Pozna se jim, da je tu novi trener, da imajo novega playmakerja, ki jim je precej porušil sistem igre. Imajo tudi tri poškodovane igralce – Ramūnasa Šiškauskasa, Sašo Kauna in Viktorja Hrjapo. Slednji naj bi se sicer za tekmo proti nam vrnil. Začeli so slabo, a to še ne pomeni, da bodo tako tudi nadaljevali. Tudi lani je bilo nekaj podobnega. Pred našim gostovanjem so bili brez zmage, imeli so dva poraza, nato pa so nanizali vrsto zmag in zaigrali tudi na zaključnem turnirju Evrolige. Upam, da se zmaga proti nam ne bo ponovila," je dejal Zdovc in dodal: "Zavedamo se, da CSKA nima več pravice do kiksa. Čaka nas motiviran tekmec. Še vedno so ena izmed najboljših ekip v Evropi, z odličnim trenerjem."

O krizi CSKA-ja in Olimpiji smo klepetali s Sašom Filipovskim. Preberite intervju.

Na tekmi proti četi Duška Vujoševića bo znova zaigral tudi Sašo Ožbolt, ki je moral zaradi namernega udarca v glavo izpustiti dvoboj lige NLB proti Hemofarmu. Njegov krvnik, ameriški center Mike Batiste, naj bi jo odnesel brez kazni Evrolige.

Pri zmajih več razpoloženih igralcev v napadu
Pri ruskih košarkarjih ima po treh odigranih kolih le en igralec dvomestno povprečje doseženih košev (Jamont Gordon, 14 točk na tekmo), pri Unionu Olimpiji pa je takih kar pet: Goran Jagodnik 16,3, Kenny Gregory 13,3, Kevinn Pinkney 13, Vlatko Ilievski 13, Sašo Ožbolt 10,3.  Pri CSKA Gordonu sledita Andrej Voroncevič in Trajan Langdon s po devetimi točkami, četrti najučinkovitejši igralec Moskovčanov pa je Matjaž Smodiš s povprečjem 7,3 točke in 2,3 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.