Šport > Košarka
8 ogledov

Že v četrtfinalu Olimpija – Helios

Helios Domžale ABA
Lanska finalista Union Olimpija in Helios Domžale se bosta na derbiju Pokala Spar letos pomerila že v četrtfinalu. Tako je določil žreb finalnega turnirja, ki ga bodo od 16. do 19. februarja gostile Brežice.

Sašo Filipovski in Zmago Sagadin, učenec in učitelj, trenerja Uniona Olimpije in Heliosa Domžal, si bosta poti spet prekrižala v četrtfinalu Pokala Spar. Tako je odločila roka župana Ivana Molana, ki je oba lanska finalista izžrebal na sredinem žrebu v Brežicah.

Brežiški župan je na žrebu delil usodo tudi ostalim slovenskim klubom. Krka bo na uvodni četrtfinalni tekmi 16. februarja igrala s Šentjurjem, ob 20. uri bo tekma med Elektro iz Šoštanja in Zlatorogom iz Laškega. Dan kasneje se bosta ob 17.30 pomerila že omenjena Olimpija in Helios, lani je v finalu z 92:55 zmagala Olimpija, ob 20. uri pa bo še tekma med Geoplinom Slovanom in Mariborom Messerjem.

V soboto, 18. februarja, se bosta v prvem polfinalu pomerila zmagovalca tekem prvega dne, v večernem polfinalu pa zmagovalca drugega dne. Veliki finale bo na sporedu v nedeljo, 19. februarja, ob 19. uri. "Še bolj od tega, da pokal Spar potekal že enajstič, me veseli, da smo v sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija ustanovili novo tekmovanje za starejše pionirje – mini pokal Spar, s katerim smo mlajšim zagotovili razširitev sezone. Veseli me, da je podjetje Spar Slovenija z nami že toliko časa in da vsako leto podpisujemo nove, enoletne pogodbe. Zahvaljujem se tudi Brežicam in županu Ivanu Molanu, da so nam ponudili priložnost, da v brežiškem prostoru naredimo nekaj za popularizacijo košarke, pri čemer bo zagotovo pomagala nova dvorana, ki bo tako dobila prvi veliki dogodek," je na žrebu med drugim povedal predsednik KZS Roman Volčič.

Letošnja novost v košarkarski zvezi je torej mini pokal Spar, ki predstavlja podaljšanje tekmovalne sezone za starejše pionirje do 14 let. Zveza in Spar Slovenija bosta klubom v tem tekmovanju pokrila tudi vse sodniške stroške in najboljšim klubom tudi prav vse stroške za udeležbo na finalnem turnirju.

Razpored finalnega turnirja Pokala Spar, četrtfinale:

Četrtek, 16. februarja, ob 17.30:
Krka – Šentjur

Ob 20.00:
Elektra Šoštanj – Zlatorog

Petek, 17. februarja, ob 17.30:
Helios Domžale – Union Olimpija

Ob 20.00:
Geoplin Slovan – Maribor Messer

Polfinale:

Sobota, 18. februarja, ob 17.30:
Krka/Šentjur – Elektra Šoštanj/Zlatorog

Ob 20.00:
Helios Domžale/Union Olimpija – Geoplin Slovan/Maribor Messer

Finale bo na sporedu v nedeljo, 19. februarja, ob 17. uri. Uri petkovih tekem se lahko zaradi morebitnega neposrednega prenosa na TV Slovenija še spremenita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.