Šport > Košarka
15 ogledov

Že v Litvi 24 reprezentanc

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Sprva so pri Mednarodni košarkarski zvezi Fiba Europe načrtovali, da bo 24 ekip zaigralo šele na EP 2013, a hiter razvoj evropske košarke jih je prisilil, da bo 24 reprezentanc nastopilo že na naslednjem EP v Litvi.

Izvršni odbor evropskega dela Mednarodne košarkarske zveze Fiba Europe je ob robu svetovnega prvenstva v Carigradu v nedeljo sklenil, da bo že na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bo gostila Litva, nastopilo 24 reprezentanc in ne 16, kot je bilo to doslej v navadi. "Ta odločitev je sad izjemno hitrega razvoja evropske košarke. Samo poglejte: kar devet od desetih evropskih ekip se je na letošnjem svetovnem prvenstvu prebilo v osmino finala," je odločitev komentiral generalni sekretar zveze Fiba Europe, Nar Zanolin.

Na Euru leta 2013, za katerega je kandidaturo oddala tudi Košarkarska zveza Slovenije, pa bo tako in tako nastopilo 24 ekip. Slovenija se bo morala za organizacijo EP 2013 boriti proti Italiji, ki bo edina tekmica za organizacijo, medtem ko BiH, Češka, Hrvaška ter Nemčija, ki so prej prijavile namero kandidature, te uradno niso oddale. Predstavitev kandidature in končna odločitev o prireditelju bosta padli na skupščini Fiba Europe novembra ali decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.