Šport > Košarka
12 ogledov

"Želimo še olimpijsko zlato"

Navarro sprejem Španija španska košarkarska reprezentanca Reuters
Najkoristnejši igralec (MVP) v nedeljo končanega evropskega prvenstva in član zmagovite zasedbe Španije Juan Carlos Navarro si prihodnje leto v Londonu želi še najžlahtnejše olimpijsko odličje.

Španci so v nedeljo v finalu 37. evropskega prvenstva brez večjih težav premagali Francoze z 98:85 in ubranili naslov iz Turčije. Ob bratih Gasol ima daleč največ zaslug za drugo zaporedno zlato furije izvrstni Juan Carlos Navarro, ki je blestel predvsem v drugem delu prvenstva; na koncu je La Bomba na svojem šestem evropskem prvenstvu v povprečju zbral 18,7 točke, 3 podaje in 1,5 skoka na srečanje. "Naredili smo odlično stvar. Prišli smo kot favoriti in tudi upravičili to vlogo. Ta uspeh poklanjam vsem Špancem in svoji družini. Zelo sem srečen," je po novem velikem uspehu dejal Navarro in se dopolnil: "Prišli smo po naslovu in uspeli smo ga ubraniti. Vedeli smo, da nam v finalu ne bo lahko, toda bili smo najboljši, ko je to bilo najbolj potrebno. Pomembno je, da imamo zlato. Naslednje leto želimo zlato na olimpijskih igrah. Imamo odlično ekipo, ki je še vedno lačna uspeha. Drugi zaporedni naslov je zgodovinski uspeh. Veličino tega uspeha pa bo pokazal šele čas."

"Lepo je osvojiti naslov s to ekipo. Vsakič je drugače, a letos je bilo posebno, ker je bilo zelo zapleteno," je po osvojenem zlatu dejal zvezdnik iz lige NBA Pau Gasol in še pohvalil izjemnega Navarra: "On je bil za nas neprecenljiv. Zadeval je v ključnih trenutkih in nam dal dodatno razsežnost." Po novem uspehu Španije je razumljivo navdušen tudi predsednik španske košarkarske zveze Jose Luis Saez: "Zelo sem srečen. To je bilo zelo dolgo in naporno evropsko prvenstvo. Dosegli smo tisto, kar smo želeli, osvojili smo zlato kolajno in se uvrstili na olimpijske igre v Londonu. To je generacija, ki še ni rekla svoje zadnje besede."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.