Šport > Košarka
0 ogledov

Želja je klic novega selektorja

Domen Lorbek bo kariero nadaljeval v Španiji. KZS
Domen Lorbek se je pred novo sezono iz Španije preselil v Italijo, kjer se je odlično znašel. Ne gre mu vse po načrtih, a razmišlja o reprezentanci in evropskem prvenstvu na Poljskem.
 
 

Imam kar veliko minutažo, igram dobro, ekipa pa zmaguje. Liga je zelo močna, uspešno smo začeli tekmovanje tudi v pokalu Uleb.

Domen Lorbek

 
Kako ste se znašli v novem klubu in v Italiji?
Zaenkrat je vse super. Vse se odvija tako, kot sem si želel že ob prihodu v Benetton. Imam kar veliko minutažo, igram dobro, ekipa pa zmaguje. Liga je zelo močna, uspešno smo začeli tekmovanje tudi v pokalu Uleb. Kar pa se tiče življenja v Italiji, mi je še najbolj všeč, da sem tako blizu Sloveniji. V bistvu sem od doma oddaljen le dve uri.

V italijanskem prvenstvu ste trenutno tretji. Kdo se bo poleg vas boril za naslov državnega prvaka?
Seveda je tu Montepaschi Siena, ki v dosedanjih devetih kolih še ni bila poražena. Zelo močna je tudi Lottomatica s Sanijem Bečirovićem in Primožem Brezcem, pa čeprav ji za zdaj ne gre preveč dobro. Kljub temu da so po zadnjem porazu padli na osmo mesto, še vedno menim, da so eden izmed favoritov. Prav tako pričakujem, da se bo pobral tudi Fortitudo iz Bologne, ki ima prav tako kot Rimljani le štiri zmage, čisto pri vrhu pa vidim tudi Virtus.

Domen Lorbek se bo z veseljem odzval klicu selektorja. © Saša Despot

 
Se z ostalimi Slovenci srečuješ le na tekmah ali pa ste morda večkrat v stikih?
Pravzaprav se srečujemo le na posameznih tekmah.

Nedavno je Slovenija dobila novega selektorja, sami pa ste bili v zadnjem času vseskozi del reprezentance. Je Jure Zdovc pravi mož za selektorski stolček?

Menim, da je bila to zelo dobra izbira Košarkarske zveze Slovenije. Že kot reprezentant Jugoslavije si je nabral veliko mednarodnih izkušenj. Bil je celo kapetan reprezentance. Zagotovo ve, kako se dela v izbrani vrsti, in po mojem prepričanju lahko Zdovc slovenski reprezentanci prinese veliko pozitivnega. Zagotovo ima tudi dovolj avtoritete. Ni slovenskega igralca, ki ne bi vedel, kaj pomeni njegovo ime v Evropi.

Se boste odzvali, če boste vpoklicani v reprezentanco za nastop na evropskem prvenstvu?
Seveda se bom odzval. Zaustavi me lahko le kakšna poškodba. Upam, da do tega ne bo prišlo.

 

Preberite še

Intervju: Sani Bečirovič
Intervju: Jure Zdovc

Na KZS so že napovedali obiske in pogovore z vsemi kandidati za slovensko reprezentanco. Kako vam je všeč takšen pristop?
Menim, da je takšen pristop edino pravilen. Je zelo pomemben. Menim, da je vselej treba vzpostaviti nekakšen kontakt. Ta je v veliki meri odvisen od KZS. Odločitev je njihova. Če bodo resno računali name, bi si želel, da me pokliče tudi novi selektor.

Kakšen je domet Slovenije na EP?
Cilj vsekakor mora biti kolajna. Je pa vprašanje, če nam bo to uspelo. Že v četrtfinalu namreč odloča ena tekma, zgodi pa se lahko tudi kaj nepričakovanega. Menim, da si je vselej treba postaviti visok cilj in nato narediti vse, da se do njega tudi pride. Zdovčeva izjava, da moramo osvojiti kolajno, mi je bila zelo všeč. Že v Španiji smo bili izjemno blizu takšnemu uspehu in verjamem, da je že čas za korak naprej. Upam, da bo možem na KZS uspelo prepričati vse igralce, da zaigrajo na Poljskem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.