Šport > Košarka
6 ogledov

Željni novih zmag

Zvezdniki NBA obljubljajo, da se bodo za barve domovine borili tudi na olimpijsk Žurnal24 main
Ameriška košarkarska izbrana vrsta je v Pekingu ponovno prevzela vodilno vlogo, ki ji je nekoč že pripadala. Člani zmagovite zasedbe napovedujejo ponovno snidenje čez štiri leta v Londonu.

Ameriški zvezdniki košarkarske lige NBA bodo tudi v prihodnje svoje poletne počitnice žrtvovali za olimpijske igre, četudi so si ZDA v Pekingu povrnile primat v svetovni košarki. Polovica igralcev iz zmagovite ekipe je namreč pripravljena nastopiti tudi na prihodnjih olimpijskih igrah, ki bodo leta 2012 v Londonu.

Vodja ameriške košarkarske reprezentance Jerry Colangelo je danes po zmagi nad Španijo v finalu olimpijskega turnirja napovedal, da je polovica fantov pripravljena nastopiti na olimpijskih igrah čez štiri leta. "Najprej bomo praznovali, nato pa se bomo pogovorili o prihodnosti," je dejal Colangelo. "Pet ali šest fantov je dejalo, da želijo biti zraven tudi v prihodnje. Toda zdaj je čas za počitek," je dodal. "Jasno," je odgovoril Carmelo Anthony. "To počnem že leta," je dodal 24-letni Anthony, ki je bil skupaj z LeBronom Jamesom in Dwyanom Wadom na klopi za rezervne igralce na olimpijskih igrah v Atenah pred štirimi leti, na katerih so se morale ZDA zadovoljiti z bronasto kolajno. Njihova želja po povrnitvi ugleda vsemogočni ameriški reprezentanci jih je gnala naprej vse do zlata v Pekingu.


Carmelo Anthony obljublja nadaljnjo zvestobo izbrani vrsti. © Reuters

 
Američani so v Atenah doživeli tri poraze, kar je bil en poraz več kot na vseh olimpijskih igrah do takrat skupaj. Zato so vzpostavili nov program, ki naj bi ameriški košarki povrnil ugled. Vodstvo ameriške reprezentance je takrat igralce pozvalo, naj se obvežejo, da bodo tri leta zunaj ligaške sezone igrali za reprezentanco. ZDA so tako z isto ekipo nastopile na svetovnem prvenstvu leta 2006, v kvalifikacijah za olimpijske igre in v Pekingu. Poplačalo se jim z zlatom. LeBron James danes pravi, da bodo zvezdniki NBA tudi za prihodnja tri leta podpisali dogovor, da bodo sodelovali na igrah v Londonu . "To je bila velika izkušnja za vseh 12 igralcev. Ne bomo sicer vsi skupaj leta 2012, a lahko povemo drugim fantom, da je bila to ena najboljših izkušenj v mojem življenju," je povedal. "To je super. Igraš košarko in zastopaš svojo državo. Ne more biti boljše," je dodal James.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.