Šport > Košarka
12 ogledov

Zgodovinski skok bratov Gasol

pau gasol marc gasol EPA
Prvič v zgodovini lige NBA se bo zgodilo, da bosta ob uvodnem sodniškem metu za žogo skočila dva brata.

Pau na eni strani in Marc Gasol na drugi bosta v nedeljo v New Yorku spisala novo poglavje na tekmah All Stars. Hkrati bo to tudi prvič, da bosta za žogo skočila dva evropska igralca.

Španska brata sta letos hit v ligi NBA. Starejši Pau igra za Chicago, mlajšo Marc pa je soigralec našega Bena Udriha pri Memphisu. Oba sta na tej in oni strani Atlantika prejela toliko glasov, da bosta tekmo zvezd v noči iz nedelje na ponedeljek (ob 02.30) začela v prvih peterkah. Pau bodo družbo delali Carmelo Anthony (Knicks), LeBron James (Cavaliers), Kyle Lowry (Raptors) in John Wall (Wizards), na drugi strani pa bodo James Harden (Rockets), Stephen Curry (Warriors), Dirk Nowitzki (Mavericks), Marc Gasol (Grizzlies) in Klay Thompson (Warriors).

Evropeizacija lige NBA

Z uvodnim skokom španskih bratov bo tako tudi simbolično zaokrožena zgodba o prodoru neameriških igralcev v ligi NBA. Letos jih nastopa rekordno število - 101, tudi trije iz sončne strani Alp. Brata Dragić in Beno Udrih.

Temu primerna je tudi odzivnost svetovnih medijev na spektakel v dvorani Madison Square Garden. Tekmo bo mogoče spremljati v 200 državah sveta in 47 različnih jezikih, na dogodek pa se je akreditiralo 534 predstavnikov medijev iz 52 držav.

Vikend All Stars se bo začel že v petek s tekmo Rising Stars Challenge, ki ima tokrat spremenjen format. Na eni strani bodo mednarodni igralci iz devetih različnih držav, na drugi pa najboljši mladi ameriški košarkarji. V soboto je na sporedu tekmovanje v trojkah, spretnostni poligon ter zabijanje, v nedeljo pa glavna tekma..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.