Šport > Košarka
10 ogledov

Zlati deček stiska zobe

Šarunas Jasikevičius je nazadnje igral pri Panathinaikosu, kjer pa so mu ponudil Žurnal24 main
Šarunas Jasikevičius je najboljši košarkar Litve na tem EP. 31-letni organizator igre, ki se po avanturi v ligi NBA vrača v Evropo, v Španiji niza zmago za zmago. In nima jih dovolj.
Šarunasa Jasikevičiusa sijajne predstave Litve v Španiji niso zapeljale. Reprezentanca z Baltika, ki si je pred štirimi leti pokorila Evropo, je poleg Slovenije edina še neporažena na evropskem prvenstvu. "Nočem napovedovati. Zanima nas vsaka tekma posebej. Turnir je zelo izenačen in vsaka ekipa, ki se bo uvrstila v četrtfinale, lahko osvoji zlato kolajno," je povedal nekdanji član Uniona Olimpije (1999–2000). "Španija je prav gotovo eden od glavnih favoritov, a dokler bomo zmagovali, sem optimističen." Na Slovenijo je pozabil. V sredo zvečer bo drugače. Upajmo.

Izkušeni organizator igre, najkoristnejši igralec EP 2003 na Švedskem, je z več kot šestimi asistencami na tekmo najboljši podajalec turnirja, čeprav ima težave s poškodbo dimelj. "Dobro se počutim in igral bom, dokler bom tega sposoben. Lepo bi bilo, da bi bil zdrav in bi se lahko posvetil zgolj košarki. Ne pa, da sem ves čas priključen na aparate," dodaja 192 cm visoki košarkar. Sedenja na klopi ekipe Golden State Warriors in leto pred tem pri Indiani se je naveličal. Liga NBA je preteklost. Zdaj je spet na stari celini in lačen košarke. V novi sezoni bo nosil dres grškega Olympiakosa. Med najboljšimi. Kamor se je izstrelil pod Rožnikom pred osmimi leti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.