Šport > Košarka
16 ogledov

Zlatorog obsodil odločitev lige Aba

Aleš Pipan Zlatorog Laško Union Olimpija Zlatorog/Facebook
Slovenski košarkarski klub Zlatorog se ne strinja z odločitvijo lige Aba, ki je odločila, da bodo v prihodnji sezoni v regionalnem tekmovanju nastopali Helios Suns, Krka in Union Olimpija.

Po četrtkovi odločitvi vodstva regionalnega košarkarskega tekmovanja, lige Aba, da v sezoni 2016/17 v njem nastopali trije slovenski klubi, Helios Suns, Krka in Union Olimpija, so danes iz vrst finalista zadnjega državnega prvenstva, Zlatoroga, sporočili, da odločitev lige Aba v tem primeru ni v skladu z doseženimi rezultati.

"Z vsem spoštovanjem do ljubljanskega kluba ter njegovih dozdajšnjih uspehov, delovanje lige Aba v tem primeru ni v skladu z doseženimi rezultati v minuli sezoni lige Nova KBM, v kateri je Zlatorog igral v finalu in tekmovanje končal na tretjem mestu, torej enega pred Unionom Olimpijo, ki jo je v polfinalu tudi ugnal z 2:1," so v sporočilu za javnost zapisali pri klubu iz Laškega.

Dodali so, da je Zlatorog, eden izmed najbolj stabilnih slovenskih klubov z dolgoletno tradicijo, ki je v zadnjih letih še izboljšal delovanje ter še večjo pozornost namenil kakovostnemu delu z mladimi, zelo zainteresiran za igranje v ligi Aba v prihodnjih sezonah, morda že v naslednji.

''Kljub temu, da je to pogojeno s finančnimi razmerami in sponzorskimi sredstvi, klub bi moral za igranje v regionalni ligi namreč povečati proračun, zaradi česar morda nastopa v ligi ne bi mogel potrditi, smo mnenja, da bi moralo vodstvo skupščine lige Aba najprej upoštevati dosežene rezultate, nato pa šele vse ostale dejavnike za določanje ekip v tekmovanju,'' so še zapisali Laščani.

''Glede na to, da slovenske klube v ligi Aba potrjuje Košarkarska zveza Slovenije, menimo, da bi morala v tem primeru ščititi interes Zlatoroga ter s tem lige Nova KBM, ki lahko s takimi odločitvami znova izgubi na kredibilnosti,'' so pojasnilo svojega stališča o tej temi končali pri Zlatorogu.

13 potrjenih, Olimpija le pogojno

V četrtek je sicer vodstvo regionalne košarkarske lige Aba v Budvi določilo, kateri klubi bodo v sezoni 2016/17 igrali v tem tekmovanju. To so Helios Suns, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda MTS, Partizan NIS, Mega Leks, Budućnost VOLI, MZT Skopje, Mornar in FMP.

Union Olimpija je prav tako med udeleženci, a ima za zdaj še oznako pogojno - ljubljanski klub je namreč dobil posebno povabilo, tako imenovani wild card, ki pa ga mora plačati. Če ne bo izpolnil finančnih zahtev, bodo v vodstvu lige Aba 14. mesto v ligi zapolnili z drugim klubom glede na lestvice nacionalnih prvenstev Hrvaške, BiH, Makedonije in Slovenije.

 
Komentarjev 1
  • patrijarh 22:01 15.julij 2016.

    Mutna posla kot vedno v glavnem mestu.