Šport > Košarka
46 ogledov

Zmaga, a poškodba Curryja

Golden State, Houston EPA
Golden State, branilci naslova in s 73 zmagami v rednem delu novi rekorderji lige NBA, so boje v končnici odprli s prepričljivo zmago. A ta je imela svojo ceno.

Košarkarji Golden State Warriors so na zahodnem delu lige NBA premagali Houston Rockets s 104:78. Zvezdnik Stephen Curry je za zmagovalce vseh 24 točk dosegel v prvem polčasu, preden si je poškodoval desni gleženj.

Najkoristnejši igralec NBA minile sezoni Curry je zaradi poškodbe gležnja vprašljiv za naslednjo tekmo. "Ta trenutek ne vidim možnosti, da ne bi igral. Seveda pa se lahko vse spremeni, če me bo preveč bolelo, da bi lahko na igrišču prikazal svoje znanje," je dejal Curry. Bojevniki so s 73. zmago v rednem delu sezone postavili rekord v zgodovini lige, toda vsi v en glas zatrjujejo, da to ne pomeni prav nič, če jim ne bo uspelo ponovno prinesti pokazal za prvaka v svoje vitrine.

Na tekmi med ekipama Oklahoma City Thunder in Dallas Mavericks so Russell Westbrook (24 točk in 11 podaj), Kevin Durant (23 točk) in soigralci že ob polčasu vodili za 26 točk, Dallasu, Nemec Dirk Nowitzki je dosegel 18 točk, pa tudi v nadaljevanju ni steklo. V prvem polčasu je imela ekipa gostov le 26 odstotni met, na koncu pa so doživeli drugi najvišji poraz v končnicah v zgodovini.

Z 1:0 v zmagah sta na vzhodnem delu povedli ekipi Atlanta Hawks, ki je ugnala Boston Celtics s 102:101, in Indiana Pacers po slavju v gosteh z moštvom Toronto Raptors s 100:90. Drugi nosilci iz Toronta so še tretje leto zapored izgubili prvo tekmo končnice, v osmih sezonah, ko so si priborili dodatni del, pa niti enkrat niso zmagali na uvodni tekmi. Paul George (33 točk) je vodil igralce Indiane do zmage v Kanadi, pobudo pa so prevzeli v drugem polčasu.

Al Horford iz Dominikanske republike je dosegel 24 točk, Jeff Teague pa ob 12 podajah eno manj za igralce iz olimpijskega mesta leta 1996, ki so zapravili vodstvo devetnajstih točk ter so prvo zmago v sezoni v dvoboju z Bostonom reševali v napeti končnici. Isaiah Thomas je zbral 27 skokov in osem podaj za Boston, ki je v zadnji četrti ostal brez branilca iz prve peterke Averyja Bradleyja, ki si je poškodoval stegensko mišico.

Izidi, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Toronto Raptors : Indiana Pacers 90:100
(Indiana vodi z 1:0 v zmagah)

Atlanta Hawks : Boston Celtics 102:101
(Atlanta vodi z 1:0 v zmagah)

Zahod:

Golden State Warriors : Houston Rockets 104:78
(Golden State vodi z 1:0 v zmagah)

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks  108:70
(Oklahoma City vodi z 1:0 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.