Šport > Košarka
75 ogledov

Zmaga domačih, Pinkney MVP

Kevinn Pinkney, Dan slovenske moške košarke (all star)
1/38
Benjamin Kovač
Na tekmi zvezd v Stožicah so nad tujimi košarkarji lige Telemach slavili domači, in sicer s 105:101. Najkoristnejši košarkar tekme je postal Kevinn Pinkney, ki je dobil tudi tekmovanje v metanju trojk.

Dan slovenske moške košarke je združil preteklost, sedanjost in prihodnost pri nas tako priljubljene igre z oranžno žogo. Vrhunec je bila tekma med ekipo domačih in tujih košarkarjev, ki nastopajo (ali pa v končnici še bodo) v ligi Telemach. Najbolj zadovoljen je deloval že na tekmi in verjetno je najbolj zadovoljen z nje tudi odhajal – Kevinn Pinkney, zmagovalec v metu za tri točke in MVP glavne tekme.

V metu za tri točke je zmagal Kevinn Pinkney, v izzivu trojica Luka Rupnik, Goran Jagodnik, Boris Gorenc, v zvezdniškem metu za tri točke Aljaž Paulič, v zabijanju pa Davis Bertans.

"To je srečanje za navijače, želel sem jih zabavati. Ob tem pa želiš seveda zmagati. Vseeno veš, da na takšnih tekmah ni vse v zmagi. Treba je kaj ponuditi tudi navijačem in se imeti lepo," je dejal Pink, ki si je med drugim izmenjal podajo z navijačem, za kratko nastopal kot branilec in nasprotnikom "prodal" nekaj trikov: "Ko je treba, znam zadeti. Ponosen sem, da sem zmagal v metu za tri točke, na katerega pa se nisem posebej pripravljal." Kaj pa tekmovanje v zabijanju? "Za tekmovanje v zabijanju sem malce prestar. Zabijam le med tekmo. No, tako za zabavo že ... Morda pa naslednje leto, bomo videli," je dejal Olimpijin center in razkril še delček pinkneyjevskega življenjskega nazora: "Če se ne zabavaš, to ni nikakršno življenje. Ob igranju košarke izjemno uživam."

"Upam, da nam je uspelo precej atraktivnih potez in da so bili gledalci zadovoljni. Na koncu smo še zmagali in dan je popoln," pa je dejal Sašo Ožbolt, član domačega moštva: "Gotovo igraš malo z rezervo, ampak smo šli kar konkretno v tekmo." Oži ni bil nič ljubosumen na Pinkneyja zaradi dveh lovorik v njegovem naročju: "Ne, to je v drugem planu. Tudi z letošnjimi predstavami si je nagradi zaslužil."

Tekma legend oziroma nekdanjih reprezentantov je pokazala, da so mnogi od košarkarjev, ki so nekdaj nastopali za Slovenijo, še v dobri formi, drugi pa … nimajo več toliko časa za košarko. Medtem ko so ekipo legend v zeleni športni opravi tvorili nekoliko mlajši, z izjemo Gorana Jagodnika, nekdanji slovenski igralci, se je v belih dresih zbralo moštvo, ki se je 20. maja 1992 na prvi uradni tekmi slovenske izbrane vrste. Slednja je tedaj v športni dvorani Slovenske Konjice s 74:93 klonila pred Hrvaško. Tokrat so košarkarji v beli opremi premagali zelene s 87:57. Prvi strelec tekme je bil beli Boris Gorenc z 19 točkami, dodal je še sedem skokov in šest podaj, poleg njega pa so se v zmagovalni ekipi izkazali še Roman Horvat (13), Slavko Kotnik, Darko Mirt (oba po 11) in Peter Vilfan. Pri poražencih je največ točk dosegel Jure Zdovc (11 in tri podaje).

Dan slovenske moške košarke:

Domači : Tujci 105:101 (85:73, 53:52, 33:24)
Bubnić 16, E. Murić in Pavić po 12, Jagodnik 10; Booker 22, Perry 17, Ikonić 13, Pinkney 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.