Šport > Košarka
1 ogledov

Zmaga ni presenečenje

Miha Zupan (na sliki) s svojo predstavo ni presenetil Toma Mahoriča. Žurnal24 main
Košarkarji Union Olimpije so še drugič letos premagali berlinsko Albo. Tokrat so z 59:67 slavili v gosteh. Od Evrolige so se tako poslovili z novo zmago.
 

Evroliga, 10. kolo, skupina C

Alba : U. Olimpija 59:67
Tau Ceramica : Joventut 91:83
Fenerbahče : Lottomatica 90:86*
*po podaljšku

"Union Olimpija je popolnoma zasluženo zmagala. Igrala je racionalno in kontrolirano. To je bilo tokrat dovolj. Po mojem mnenju je Alba eno od najslabših moštev v Evroligi. Med najboljšo šestnajsterico Evrolige so prišli bolj po sreči kot pa po znanju. Rešuje jih dejstvo, da igrajo dobro pred domačimi gledalci," je tekmo zadnjega kola med zmaji in albatrosi pokomentiral nekdanji trener Olimpije Tomo Mahorič . Tega tudi Vladimir Golubović (21 točk) in Miha Zupan (14) nista presenetila. "Te igralce poznam. Vem, da so sposobni vrhunsko odigrati tekmo. Problem je v tem, da jim to ne uspe vedno. Še zmeraj so to dokaj neizkušeni igralci, ki med sezono veliko nihajo."


Razpoložen je bil tudi Vladimir Golubović. © Saša Despot

 
 
 

Olimpija je potrebovala takšnega branilca, kot je Lorinza Harrington. Je igralec, ki pomaga soigralcem.

Tomo Mahorič

 
Kot enega izmed ključev za zmago je Mahorič omenil tudi novinca v ljubljanski ekipi Lorinzo Harringtona : "Pravzaprav sem nekoč tega igralca tudi sam želel pripeljati v svoj klub. Zdaj se ne spomnim, ali je bilo to v Kijevum, ali kje drugje. Takrat se je odločil za NBA. Ni dober strelec, zna pa igrati in je hvaležen košarkar za ekipo. Njegova navzočnost se je poznala že danes. Ko ga ni bilo na igrišču, je Alba zaigrala agresivneje, vendar tega ni znala dobro izpeljati. Olimpija je potrebovala takšnega branilca." Harrington je na prvi tekmi v dresu zmajev sicer dosegel le pet točk, zadel pa je pomembno trojko pri rezultatu 47:45.

Olimpija se je z dvema zmagama in osmimi porazi izenačila z ekipami Le Mans , Nancy , Žalgiris in Prokom , Alba pa si je kljub porazu zagotovila nastop v Top 16. Berlinčanom so tokrat zelo pomagali košarkarji Tau Ceramice , ki se doma niso pustili presenetiti in so premagali Joventut (91:83). Temu se kot edinemu od peterice španskih predstavnikov ni uspelo uvrstiti v drugi del evroligaškega tekmovanja. Iz skupine C sta se že prej v nadaljnje tekmovanje prebila Lottomatica in Fenerbahče . Na tokratni medsebojni tekmi je blestel Sani Bečirovič , ki je zbral 24 točk, a ni mogel preprečiti poraza (86:90 po podaljšku) proti turški ekipi. Primož Brezec je dosegel deset točk, pri Turkih pa Emir Preldžić tri in Gašper Vidmar pet. V skupini A je bilo že vse znano pred zadnjim kolom. V Top 16 so se uvrstili Unicaja , Olimpiacos, Maccabi in Cibona .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.