Šport > Košarka
6 ogledov

Zmaga po minus 24

Finale med Boston Celticsi in LA Lakersi je bil za bralce zurnala24.si vhunec pr Žurnal24 main
Boston Celticsi so v Los Angelesu uprizorili redko viden preobrat, se po zaostanku že za 21 točk po prvi četrtini pobrali in dosegli izjemno pomembno zmago s 97:91 za 3:1 v finalu.
 

Liga NBA, finale

Los Angeles : Boston 91:97 (1:3)*
*
izid v zmagah

Bostonu je uspelo izsiliti izjemno zmago za 3:1 s 97:91 . Kelti so slavili, potem ko so Lakersi vodili že za 24 točk , za 21 pa že po prvi četrtini. Zmagovalci so se z izjemnim preobratom v igro vrnili v zadnjih petih minutah, ko so dosegli delni izid 21:3 in je Eddie House zadel dve trojki. K zmagi Bostona pe je sicer največ prispeval "veliki trojček": Paul Pierce 20 točk, Kevin Garnett 16 točk in 11 skokov ter Ray Allen 19 točk. Za Lakerse je Kobe Bryant dosegel 19 točk, Lamar Odom prav tako, a od tega 15 v prvem polčasu. Pau Gasol pa je svoj delež prispeval v obliki 17 točk in 10 skokov. Saša Vujačič je v 24 minutah dal tri točke in trikrat uspešno skočil.

Pau Gasol in soigralci so zmago zakockali v drugem delu tekme. © Reuters

 
Bostonu je uspel zgodovinski dosežek, saj se nobeni ekipi v zgodovini finalov še ni uspelo pobrati po zaostanku za več kot 15 točk v prvi četrtini, prav tako nobenemu moštvu v finalu ni uspelo preobrniti izid 1:3 . Lakersi so po polčasu očitno menili, da je tekma odločena, saj so vodili za 18 točk . Tretja četrtina pa je prikazala popolnoma drugo sliko, gostje so naredili delni izid 31:15 . Dobrih devet minut pred koncem so Kelti izenačili prvič po začetnih 2:2, nato pa zanesljivo odšli po tretjo zmago v seriji. Peta tekma, na kateri bodo Celticsi že imeli v rokah možnost za 17. naslov v zgodovini, bo v noči na ponedeljek  v Los Angelesu.

 
 

Vedno ko sem dobil žogo, sem ob sebi videl tri, štiri nasprotne igralce.

Kobe Bryant

 
Sijajni Paul Pierce je po srečanju povedal: "Ob koncu tretje četrtine sem pogledal na semafor in fantom dejal: 'To delo moramo končati in pustiti, da se stvari odvijejo tako, kot se morajo'. Počutim se, kot da bi sanjal. To je velika zmaga, takšna, ki jo bomo spravili za vse večne čase in pokazali otrokom, kako se igra. Upam, da bom v nedeljo zmagovito odšel od tod. Veseli smo uspeha, vendar bomo še veliko bolj, če osvojimo naslov."

Paula Piercea in druščino iz Bostona od naslova loči le še korak. © Reuters

 
Z a Piercea je bilo srečanje nekaj posebnega, saj je v Los Angelesu odraščal, s tribun pa so ga spodbujali družina in prijatelji. Domači zvezdnik Kobe Bryant je pred mikrofoni dejal: "Boston je odlično igral v obrambi in nas prisilil, da smo metali iz težkih položajev. Odločeni so bili, da me danes onemogočijo. Vedno ko sem dobil žogo, sem ob sebi videl tri, štiri nasprotne igralce."  Saša Vujačič, junak edine finalne zmage Jezernikov v tem dvoboju z Bostonom, je tokrat v 24 minutah zbral le tri točke pri katastrofalnem metu iz igre 1-9, tri skoke in podajo. "Večji del smo imeli tekmo povsem pod nadzorom. Nato pa smo odpovedali na vsej črti in izgubili. Poraz boli. Vendar pa še nismo rekli zadnje besede," je dejal Vujačič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.