Šport > Košarka
19 ogledov

Zmaga proti Barceloni le pobožna želja?

Sašo Filipovski Olimpija Barcelona Boštjan Tacol
Union Olimpija bo v četrtek v 6. kolu Evrolige gostovala pri Barceloni, ki je v prvem kolu v Stožicah zmagala s 86:64. Če bi se Ljubljančani uspeli oddolžiti za ta poraz, bi bili priča velikemu presenečenju. "Gremo v Barcelono, kjer bodo gostitelji veliki favoriti. Poskušali bomo igrati razbremenjeno in prikazati dobro predstavo," napoveduje trener Sašo Filipovski.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v šestem kolu Evrolige v četrtek ob 20.50 igrali v gosteh z Regal Barcelono, vodilno ekipo skupine D. Ljubljančani so v skupini predzadnji z eno zmago; 2. novembra so v tretjem kolu v Stožicah premagali poljski Prokom s 70:62. Druge zmage se v Španiji ni nadejati, tudi zato, ker je Barcelona še neporažena.

Barcelona je v tej sezoni v Evroligi nanizala pet zmag in je poleg moskovske ekipe CSKA edina v Evroligi, ki še ni priznala premoči tekmecem. Pomembno mesto v katalonski ekipi ima slovenski reprezentant Erazem Lorbek, španski reprezentant Juan Carlos Navarro pa je izvrsten organizator igre.

"Gremo v Barcelono, kjer bodo gostitelji veliki favoriti. Poskušali bomo igrati razbremenjeno in prikazati dobro predstavo. Doma smo se na prvi tekmi z Barcelono dobro držali del srečanja in to želimo ponoviti v četrtek. Obenem pa bomo poskušali tudi ostalih 20 minut igrati zelo zbrano. To bo zelo pomembno, ker Barcelona izkorišča napake za hitre protinapade. Dobro bomo morali pokrivati Navarra, ki je zelo vroč, izvrstno pa igra tudi Lorbek. Odločal bo tudi boj pod košem. V napadu pa bo morala žoga krožiti. Igrati bomo morali zelo ekipno. Španski branilci so zelo gibčni, z dobrim delom rok, in zato lahko hitro ukradejo žogo," je pojasnil Sašo Filipovski, trener Olimpije.

Zmaji so dvanajsto sezono Evrolige 20. oktobra začeli s porazom v dvorani Stožice, kjer jih je pred približno 9000 gledalci pričakovano ugnala ena najboljših zasedb v Evropi. Barcelona je zmagala s 86:64. Ljubljančani so poleg tega na zadnjih dveh tekmah izgubili; 17. novembra v petem kolu Evrolige v gosteh z ruskim Unicsom iz Kazana kar z 51:81, nato pa so 19. novembra v 8. kolu lige ABA v derbiju do tega kola neporaženih zasedb lige klonili z Maccabijem v Tel Avivu le s 66:67.

"Žal se dogajajo taka nihanja v igri. Visoko smo izgubili v Rusiji, nato pa skoraj presenetili Maccabi. Poleg tega smo v Rusiji dobro začeli, potem pa je prišel velik padec v koncentraciji in velikega zaostanka nismo mogli več nadoknaditi," je dodal Filipovski. Zaradi napornih potovanj v zadnjih dneh bo veliko menjal, več priložnosti pa bodo dobili tisti, ki bodo v boljši dnevni formi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.