Šport > Košarka
2 ogledov

Zmage Bokija, Saše in Bena

vujacicLA_main_AFP Žurnal24 main
V torek je bilo odigranih šest srečanj v profesionalni košarkarski ligi NBA. Boštjan Nachbar, Saša Vujačič in Beno Udrih so se s svojimi ekipami veselili zmag. Vujačič je v 16. minutah dosegel 16 točk.
 

Liga NBA

Atlanta : Detroit 95:106
Cleveland : New Jersey 79:100
Indiana : Phoenix 117:121
Minnesota : LA Lakers 95:116
Utah : Sacramento 107:117
LA Clippers : Milwaukee 78:87

Los Angeles Lakersi so na gostovanju v zasneženi Minnesoti z rezultatom 116:95 zmagali desetič v sezoni. Kljub trebušni gripi je zaigral Kobe Bryant in že v prvem polčasu svoje moštvo popeljal do visokega vodstva 16. točk, ki ga najslabša ekipa sezone v nadaljevanju igre ni mogla izničiti. Bryant je srečanje končal z 20. točkami in petimi asistencami. Znova se je izkazal Saša Vujačič , ki je v 16. minutah igre dosegel 16 točk in bil drugi strelec Jezernikov pri katerih je šest igralcev doseglo dvomestno število točk. Zadnje tri tekme je Minnesota izgubila za skupno 65 točk, to je že njihov 14 poraz na 16. tekmah.

Boštjan Nachbar je pomagal ustaviti Zidrunasa Ilgauskasa. © AFP

 
V Clevelandu je v torek zvečer gostovala ekipa New Jerseya in izkoristila odsotnost poškodovanega LeBrona Jamesa za zmago nad finalisti minule sezone z rezultatom 100:79. Velika trojica Mrežic je znova dokazala svojo kakovost: Richard Jefferson je dosegel za to sezono zanj rekordnih 36 točk, 19 jih je dodal Vince Carter , poleg sedmih točk in šestih podaj je Jason Kidd še desetkrat žogo ujel v skoku.  "Vedno, ko se ti ponudi priložnost, da zaigraš proti Clevelandu brez Jamesa, jo moraš izkoristiti in zmagati," je bil iskren Jefferson. Boštjan Nachbar je v 18. minutah na parketu zadel trojko in prosti met. Prvi strelec tokrat povsem nemočnega Clevelanda, ki je izgubil vse tri tekme ob odsotnosti Jamesa, je bil z 20. točkami Shannon Brown .

Sacramento Bena Udriha je po zmagah nad San Antonijem in Houstonom dosegel novo odmevno zmago, v Salt Lake Cityju je Utah padel z 117:107. 10 točk, tri podaje in dva skoka v 34. minutah je tokratni izkupiček slovenskega košarkarja. Kar sedem Kraljev je doseglo dvomestno število točk, izstopali so Kevin Martin s 25 točkami, Ron Artest s 23 ter John Salmons z 21. Slednji jih je 13 dosegel v odločilni četrtini, ko svoji ekipi zaradi poškodbe ni več mogel pomagati Martin. Prvi strelec Utaha je bil s 30 točkami Deron Williams , medtem ko je Carlos Boozer z 19. točkami in 11. skoki zabeležil 14. dvojni dvojček na 18. srečanjih sezone.

Gostujoče ekipe so zmage dosegle tudi na preostalih treh srečanjih torkovega večera. Za zmago Phoenixa nad Indiano z 121:117 je najzaslužnejši Amare Stoudamire z 42. točkami in 13 skoki, dvojni dvojček sta dosegla tudi Steve Nash (18 točk in 17 podaj) in Shawn Marion (14 točk in 12 skokov). Pri Indiani je z rekordom sezone izstopal Jermaine O`Neal (30 točk). Detroit je pričakovano premagal Atlanto , Milwaukee je presenetil LA Clipperse .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.