Šport > Košarka
6 ogledov

Zmagi in poraz

Rašo je ponujeno priložnost ob odsotnosti Chrisa Bosha odlično izkoristil. (Foto Žurnal24 main
V ligi NBA igralci nikakor ne počivajo. Tokrat je bilo odigranih kar deset tekem, na igrišče pa so stopili tudi trije naši predstavniki, Nesterovičev Toronto je izgubil, medtem ko sta se zmage veselila tako Brezec kot Vujačič.
 

Liga NBA

Boston : Chicago 107:82
Philadelphia : LA Lakers 101:106
Washington : Atlanta 92:97
Charlotte : New York 105:95
Orlando : Utah 94:113
Detroit : Memphis 94:67
Minnesota : Indiana 131:118
Dallas : LA Clippers 102:89
Portland : Denver 99:96
Seattle : Toronto 123:115

Lakersi so gostovali v Philadelphiji in prvič po februarju 2000 v rednem delu lige NBA premagali košarkarje tega moštva. Za ta uspeh je bil najbolj zaslužen center Andrew Bynum , ki je dosegel kar 24 točk, zbral pa je tudi 11 skokov. Trojni dvojček je uspel tudi Lamaraju Odomu , ki je ravno tako zbral 11 skokov in prispeval še 21 točk. Kot je to že v navadi, je svoje z 21 točkami prispeval tudi prvi zvezdnik Kobe Bryant , dve manj pa je dosegel izkušeni Derek Fischer , ki je dal tudi odločilne koše v tretji četrtini, ko so Lakersi dokončno prevzeli vodstvo. Naš Saša Vujačič se tokrat ni posebno izkazal. Igral je dobrih 12 minut in dosegel zgolj dve točki. V svojo statistiko bo lahko vpisal še skok in izgubljeno žogo. Pri gostiteljih sta se z 20 oziroma 21 točkami izkazala Andre Iguodala in Andre Miller.


LA Lakersi so po dolgem času v gosteh premagali Philadelphijo. © Getty Images

 

Nepremagljiva obramba Detroita

Tudi Primož Brezec pri Detroitu, tako kot Vujačič pri LA Lakersih, ni igral prav veliko. Na parketu je preživel zgolj dobrih šest minut in v tem času dosegel štiri točke, skok in dve ukradeni žogi. Vendar pa so njegovi Pistonsi vseeno premagali povsem nebogljene Grizlije . Zgolj 67 doeseženih točk igralcev Vancouvra je samo še dokaz več, da Pistonsi v obrambi ne popuščajo. O popolni premoči priča tudi podatek, da je pri Pistonsih kar pet igralcev preseglo mejo desetih točk, medtem ko sta to mejo pri Vancouvru presegla zgolj dva košarkarja. "Bilo je zabavno, občutek imam, da se z vsako tekmo naučim kaj novega," je povedal izkušeni Rasheed Wallace , medtem ko je njegov trener Flip Saunders hvalil predvsem novinca Afflala , ki se je izkazal z 12 točkami. "Je izjemen talent in igralec, ki zna igrati odlično obrambo." Še zanimivost, ki še dodatno priča o nemoči Vancouvra. Nekdanji igralec Detroita zdaj pa Vancouvra Darko Miličić je v prvem polčasu izgubil kar štiri žoge. Ravno toliko kot vsi košarkarji Detroita skupaj.


Kevin Durant je bil samo eden izmed številnih razpoloženih igralcev Seattla. © Action Images

 

Poraz Toronta
Če sta Vujačič in Brezec s svojima ekipama zmagala, pa tega ne moremo reči za Nesterovičev Toronto , ki je gostoval v Seattlu . Čeprav je bilo na tekmi doseženih kar 238 točk, se naš predstavnik ni vpisal med strelce. Rašo , ki je začel v prvi peterki je v 12 minutah zbral dva skoka in tri podaje. Precej bolje so bili razpoloženi njegovi soigralci, saj jih je kar šest doseglo deset ali več točk. Na drugi strani je to mejo doseglo oziroma preseglo kar sedem igralcev, najbolj razpoložen pa je bil branilec Kevin Durant s 27 koši. Pri Seattlu se je izjemeno izkazala predvsem klop, saj so rezervni igralci dosegli kar 57 košev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.