Šport > Košarka
7 ogledov

Zmaj z zmagovalnim odnosom

Vlado Ilievski se je uspešno vrnil v Olimpijino moštvo.
1/28
Žurnal24 main
Vlatko Ilievski je že na prvi tekmi v sezoni pokazal, da bo velika okrepitev za Union Olimpijo. Brez pravega treninga z ekipo je dobro vodil igro moštva do naslova v superpokalu.
 

Preberite še

Zmaji so še vedno številka 1

Superpokalne tekme je konec. Kaj ste videli? Bo Helios vaš največji tekmec od slovenskih klubov?
Prepričan sem v to. S to zmago v superpokalu se mi zdi najbolj pomembno, da smo vsem dokazali, kako močan je lahko v tej sezoni Union Olimpija. Menim, da se trenutno noben klub v Sloveniji ne more kosati z nami. Kakovost je vsekakor na naši strani. Zdi se mi, da je Helios pravzaprav skupaj že en mesec, mi pa smo imeli le en trening. To zagotovo še ni naš pravi obraz. Pokažemo lahko še veliko več. Smo številka ena v Sloveniji in treba je sprejeti to odgovornost. Na vsaki tekmi bomo to poskušali dokazati tudi na parketu.

 
 

Pokazali smo, da imamo najboljšo ekipo v Sloveniji. Proti nam druge slovenske ekipe pravzaprav nimajo kaj početi.

Vlatko Ilievski

 
V kakšni formi je Olimpija deset dni pred začetkom lige NLB?
Ekipa je povsem nova. Sam sem se ji pridružil šele v ponedeljek, Vladimir Golubović pa šele v torek. Za pravo igro potrebujemo še kar nekaj časa. Tekme s Panathinaikosom, Fenerbahçejem in Maccabijem, ki jih bomo odigrali ta konec tedna, bomo poskušali čim bolje izkoristiti za pripravo na tekme v jadranski ligi. Turnir v Ljubljani bomo poskušali izkoristiti tudi za to, da pokažemo zvestim navijačem, da lahko letos precej višje posežemo tudi v Evroligi.

Makedonski organizator igre je pripravljen prevzeti eno od vodilnih vlog pri zmajih. © Nik Rovan

 
Kakšni so prvi vtisi o vaših soigralcih v tej sezoni? Je mogoče potegniti kakšne vzporednice s košarkarji, s katerimi ste trenirali v izjemno močni Sieni?
Lahko bi jih našel. Talenta ljubljanski ekipi zagotovo ne manjka. Enako je bilo tudi v Sieni. Razlika je predvsem v izkušnjah. Starost igralcev v Sieni je bila vedno nekoliko višja. Olimpija potrebuje čas. Menim, da je uprava kluba pred to sezono pripeljala nadarjene mlade igralce, ki so zanimivi ne samo za evropske, temveč tudi za klube v ligi NBA. Upam, da bodo v tej sezoni vsi eksplodirali. Igralci, kot smo jaz, Marko Milič in Jasmin Hukić, jim bomo med sezono poskušali pomagati, da bodo igrali čim bolje.

Ste pripravljeni prevzeti eno izmed vodilnih vlog v tej ekipi?
Zagotovo. Seveda sem pripravljen. Sicer trenutno morda še ne, saj sem imel v prejšnjih nekaj dneh veliko reprezentančnih tekem in potovanj in se tudi sam šele vključujem v to ekipo. Kljub temu ne bom bežal od odgovornosti in prepričan sem, da lahko čez nekaj časa prikažem še boljše predstave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.