Šport > Košarka
27 ogledov

Zmajčica Heliosu izžrebala Slovana

Zmajčica Zoja Trobec je aktualnim pokalnim zmagovalcem Heliosu za nasprotnika v Žurnal24 main
Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb četrtfinalnih parov pokala Spar. Branilci naslova košarkarji Heliosa bodo igrali proti Geoplinu Slovanu, Union Olimpija proti škofjeloškemu Mercatorju.
 

Pokal SPAR, četrtfinale

Zlatorog : Krka
Helios : G. Slovan
TCG Mercator : U. Olimpija
L. Koper : Zagorje

Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb četrtfinalnih parov zaključnega turnirja pokala Spar, ki ga bo od 7. do 10. februarja gostila dvorana Kodeljevo v Ljubljani. Pare sta izžrebala komisar tekmovanja Boris Majer in Zoja Trobec, ena od vodij plesne skupine Zmajčice. Glede na to, da žreb ni bil delegiran, bosta že v četrtfinalu dva velika derbija. Branilci pokalnega naslova iz prejšnje sezone, košarkarji domžalskega Heliosa, niso imeli sreče pri žrebu, saj se bodo že v četrtfinalu pomerili z Geoplinom Slovanom. Zmagovalec tega obračuna pa bo imel težko delo tudi v polfinalu, saj bo naletel na boljšega iz dvoboja med novomeško Krko in Zlatorogom iz Laškega.

Veliko bolj prijazen je bil žreb do trinajstkratnih zmagovalcev pokalnega tekmovanja, košarkarjev Uniona Olimpije. V četrtfinalu jih čaka škofjeloški  TCG Mercator, zmagovalec dvoboja pa se bo v polfinalu srečal z Luko Koper ali Zagorjem KD FT. Termine četrtfinalnih tekem, polfinalnih dvobojev in velikega finala bo KZS sporočila po posvetu s TV Slovenija. Zaključni turnir bosta že tretjič zapored skupaj organizirala podjetje Spar in Košarkarska zveza Slovenije. Dnevna vstopnica bo stala pet evrov, organizatorja pa pripravljata tudi veliko nagradno igro, katere glavna nagrada bo ogled kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre v Atenah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.