Šport > Košarka
21 ogledov

Zmajem CSKA, Efes, Panathinakos ...

Janeza Rajglja čaka težko delo: finance, košarkarji, trener ... (Foto: Anže Petk Žurnal24 main
Union Olimpija bo v novi sezoni Evrolige igrala v skupini D s CSKA Moskvo, Panathinaikosom, Valencio, Efes Pilsnom in AJ Milanom. Preberite, kaj sta nam po žrebu povedala Janez Rajgelj in Boštjan Nachbar.
Nagrado za najboljšega trenerja leta v Evroligi je pred žrebom dobil trener Barcelone, aktualnih prvakov, Xavier Pascual. Podelili so tudi priznanja za najboljše marketinške strategije klubov – zlato je dobil Efes Pilsen.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sezoni 2010/2011 v Evroligi igrali v sklopu skupine D. V četrtek so v Barceloni namreč opravili žreb skupin tega elitnega evropskega tekmovanja, Ljubljančanom je igra kroglic dala zanimivo skupino z ruskim CSKA Moskvo z Matjažem Smodišem, grškim Panathinaikosom, špansko Valencio, turškim Efes Pilsnom z Boštjanom Nachbarjem in italijanskim moštvom Armani Jeans Milano s Sanijem Bečirovićem. Branilec naslova Barcelona z dvema Slovencema Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom je pristal v skupini C s Sieno in Cibono. Tekmovanje se bo začelo 20. oktobra, prvi del bo trajal do 23. decembra. Iz vsake skupine se naprej uvrstijo po štiri ekipe.

Jordi Bartomeu je pozdravil, da sem se vrnil. Izpadlo je toplo, zanimivo in presenetljivo. Zelo so veseli nove dvorane. S tekmeci smo se srečali in izmenjali podatke, kje bo kdo bival. Seveda se nismo pogovarjali, jaz bom tebe, ti boš mene. Za vse smo največja neznanka mi. Na žalost.
Janez Rajgelj
"Skupina je kvalitetna. Pred odhodom v Barcelono sem se sicer večkrat pohecal, da bi bi ob CSKA-ju in Panathinaikosu želel še Barcelono, Real in Olympiakos. Trije manjkajo, a dva pa sem zadel. To je nekaj izjemnega. Ta dva nasprotnika lahko pomagata napolniti Stožice," je po žrebu za Žurnal24 razmišljal Janez Rajgelj. "V Evroligi slabih nasprotnikom ni. Zdaj je Olimpija v zadnji skupini in tako ni mogla dobiti slabih nasprotnikov. Breme preteklosti je zelo veliko. Kakšna bo naša ekipa še ne vemo in niti kakšne bodo naše zmožnosti. V teh nekaj dneh se ni še nič spremenilo. Olimpija še išče svojo pot in kompas. Upam, da jo skupaj z mano pravočasno najde in upam, da se bomo tem tekmecem lahko v novi dvorani zoperstavili. Ta je, kot sem že tolikokrat povedal, velik izziv."

Lepo je med sezono srečati rojake in igrati proti njim, še posebej vsi tisti, ki v svoji ekipi nimamo vsaj še enega Slovenca.
Boštjan Nachbar
"Če res ostanem pri Efesu, bo lepo priti igrat v Ljubljano. Ker se še ne ve, v kakšni zasedbi bo igrala Olimpija, jih težko komentiram kot nasprotnika. V vsakem primeru je naša skupina ena najtežjih, a s tem ni nič narobe. V Evroligi ni lahkega nasprotnika. Pričakovati je bilo nekaj podobnega, še posebej ker niti mi niti Olimpija nismo bili v najvišjih bobnih. Že v prvem delu bomo morali pokazati zelo dobre igre, da bi se uvrstili naprej," je razplet žreba za Žurnal24 komentiral Boštjan Nachbar. "S CSKA-jem, Panathinaikosom in ne nazadnje tudi z Valencio in Milanom je to zanimiva skupina. Vsi klubi bodo imeli zelo močne ekipe. Vsaka tekma bo šla na nož, bo tista prava evroligaška. To je čar Evrolige, da je že tistih 10 tekem prvega dela, kot da bi igral končnico."

Poleg Evrolige je v Barceloni potekal tudi žreb EuroCupa, v katerem Slovenci nimamo svojih predstavnikov, in EuroChallenga, v katerem se bosta merila Helios Domžale in Krka. Novomeščani so v redni del tekmovanja že uvrščeni, tam pa bi se lahko srečali celo z Domžalčani, če bi ti v kvalifikacijah ugnali češki Prostejov.

Skupina A:
Caja Laboral
Maccabi Tel Aviv
Partizan Beograd
Asseco Prokom Gdynia
Žalgiris Kaunas
kvalifikant B 

Skupina B:
Olympiacos Pirej
Real Madrid
Unicaja
Virtus Roma
Brose Baskets
kvalifikant A 

Skupina C:
FC Barcelona
Montepaschi Siena
Lietuvos Rytas
Fenerbahče Ülker Carigrad
Cibona
Cholet Basket 

Skupina D:
CSKA Moskva
Panathinaikos Atene
Power Electronics Valencia
Efes Pilsen Carigrad
Armani Jeans Milano
Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.