Šport > Košarka
0 ogledov

Zmaji branijo gnezdo

Jure Zdovc nasprotnike dobro pozna. © Anže Petkovšek Žurnal24 main
Košarkarje Uniona Olimpije v četrtek v dvorani Tivoli čaka prva domača preizkušnja v Evroligi. Varovanci Jureta Zdovca bodo gostili grški Maroussi.

Ljubljančani so kljub trem zaporednim zmagam v ligi NLB pred dvobojem previdni. Kljub temu bodo pred polno dvorano Tivoli naskakovali prvi uspeh v Evroligi.

Jure pozna Grke
"Grške ekipe poznam zelo dobro. Maroussija ne smemo podcenjevati. Gre za zelo čvrsto ekipo, njeni igralci pa so nevarni z različnih pozicij. Igrajo agresivno, a tudi kontrolirano, dobri pa so tudi v skoku. V tej sezoni so že odigrali nekaj težkih tekem in so bolj uigrani. Niso se zaman prebili v Evroligo," tokratnega tekmeca ocenjuje trener zmajev Jure Zdovc, ki še tri tedne ne bo mogel računati na poškodovanega organizatorja igre Vlada Ilievskega.

Težave s poškodbami
Grki so svojo moč že pokazali v prvem kolu Evrolige, ko so šele v zadnji sekundi prejeli koš in izgubili proti velikemu CSKA. Tokrat bo njihova igra zelo odvisna tudi od zdravstvenega stanja ekipe. Nastop Kostasa Kaimakoglouja, Michalisa Pelekanosa in Levona Kendalla je vprašljiv zaradi gripe, skoraj zanesljivo pa bo odsoten še Stephen Arigbabu.

Zanimivosti:

Union Olimpija
Sani Bečirović je na zadnji evroligaški tekmi proti Maccabiju v svojo statistiko vpisal že stoto ukradeno žogo v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Odlični strelec zmajev Matt Walsh je bil v sezoni 2006/07 soigralec Nemca Stephana Arigbabuja, ki zdaj  igra za Maroussi. Oba je takrat pri grški Larissi vodil trener Giorgos Bartzokas. Tudi ta bo nocoj na klopi tokratnega tekmeca Uniona Olimpije. 

Maroussi
Michalis Pelekanos je proti Unionu Olimpiji dosegel enega izmed svojih rekordov v Evroligi. Na tekmi, ki je bila odigrana januarja 2006, je v dresu ekipe AEK zbral pet podaj. Na tej tekmi je še dosegel devet točk in ukradel štiri žoge, Grki pa so izgubili z rezultatom 68:77. Od takrat je Pelekanos v Evroligi zbral le še 11 asistenc. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.