Šport > Košarka
179 ogledov

Zmaji dobili okrepitev

Nenad Miljenović Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Olimpije imajo novega organizatorja igre.

Petrol Olimpija se je na igralnem položaju organizatorja igre okrepila s srbskim košarkarjem Nenadom Miljenovićem. 25-letni košarkar že ima izkušnje z igranjem v ligi ABA, v svoji karieri pa je med drugim nosil dres beograjskega Partizana, Mege Vizura, španske Seville in grškega PAOK-a.

Blaž Mesiček, Luka Lapornik Prestop Šport Iz Ljubljane v Italijo

"Pred zaključkom rednega dela lige ABA in z željo, da se v zadnjih petih kolih čim bolj oddaljimo z dna lestvice, smo svoje vrste okrepili z Nenadom Miljenovićem. Slednji je preizkušeno ime na regionalni sceni, zaigral pa je tudi v španskem in grškem državnem prvenstvu, ki veljata za dve izmed najmočnejših na stari celini. Miljenović bo zapolnil primanjkljaj na položaju organizatorja igre, nekoliko razbremenil druge košarkarje na zunanjih igralnih položajih, s svojo kreativnostjo pa poskrbel, da bodo naši košarkarji igrali lepo in učinkovito košarko," je dejal direktor Olimpije Roman Lisac.

Zaradi težav s poškodbo hrbta je Miljenović izpustil tekmovalno sezono 2017/18, pred začetkom sezone 2018/19 pa novega delodajalca našel v OKK Beogradu, za katerega je v srbskem državnem prvenstvu zaigral na desetih tekmah in v 24,5 minutah, ki jih je preživel na parketu, v povprečju beležil 14,1 točko, 5,7 podaje in 4,0 skoke na tekmo. Svojo najboljšo predstavo sezone je pokazal 10. novembra lani, ko je Vršcu nasul kar 33 točk, ob tem pa vknjižil še osem podaj in tri skoke.

Issuf Sanon Liga prvakov Šport Deveti zaporedni poraz zmajev

Miljenović je bil v mladosti del srbskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Leta 2009 je s srbsko reprezentanco do 16. leta na evropskem prvenstvu osvojil bron, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 18. leta srebro. Leta 2010 je zaigral še na svetovnem prvenstvu za košarkarje do 17. leta, leta 2012 in 2013 pa na evropskih prvenstvih za košarkarje do 20 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.