Šport > Košarka
16 ogledov

Zmaji: "Izbrisati spomin na blamažo!"

Po zelo pomembni zmagi nad Valencio so košarkarji Uniona Olimpije brez izstrelje Žurnal24 main
Union Olimpija si je na gostovanju pri Cedeviti v soboto privoščila redko videno blamažo. Pred četrtkovim gostovanjem pri Efesu Pilsnu želijo zmaji izbrisati grenak okus: "To se ne sme ponoviti," pravi Jure Zdovc.
V zadnjem mesecu in nekaj dneh smo odigrali trinajst tekem. Igralci so šli skozi marsikaj, vendar v tem ne iščem opravičila. Take stvari se ne smejo ponoviti.
Jure Zdovc

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v četrtek v šestem krogu Evrolige gostovali pri Efes Pilsnu, ki so ga v prvi tekmi v dvorani Stožice premagali po dveh podaljških. Turki si brez dvoma želijo sladkega maščevanja, Ljubljančani pa obljubljajo boj na nož, saj se hočejo navijačem oddolžiti za katastrofalno predstavo v soboto v Zagrebu.

Redna novinarska konferenca pred evroligaško preizkušnjo ni mogla miniti brez omembe hudega poraza Ljubljančanov v osmem kolu lige NLB na gostovanju pri Cedeviti. Zeleno-beli so igrišče zapustili sklonjenih glav po porazu z 38 točkami razlike, zasedba Jureta Zdovca pa je odpovedala v vseh elementih igre.

"Sramota, blamaža, katastrofa, za katero ni opravičila. Odgovornost prevzemam jaz," so bile prve besede ljubljanskega stratega na novinarsko vprašanje, kaj je šlo narobe v Zagrebu. "Tekma z Valencio je očitno pustila posledice. V zadnjem mesecu in nekaj dneh smo odigrali trinajst tekem. Igralci so šli skozi marsikaj, vendar v tem ne iščem opravičila. Take stvari se ne smejo ponoviti," je dodal Zdovc.

Igralci komaj čakamo na četrtkovo tekmo, da bomo lahko popravili slab vtis, ki smo ga pustili v Zagrebu. Zavedamo se, da smo igrali zelo slabo in da se nam to ne sme ponoviti.
Kenny Gregory

Tudi Kenny Gregory je potrdil, da se igralci zavedajo, kako so onečastili ugled kluba. "Igralci komaj čakamo na četrtkovo tekmo, da bomo lahko popravili slab vtis, ki smo ga pustili v Zagrebu. Zavedamo se, da smo igrali zelo slabo in da se nam to ne sme ponoviti," je dejal Gregory.

V četrtek bo imela Union Olimpija prvo priložnost, da si tudi teoretično zagotovi uvrstitev med šestnajst najboljših evropskih ekip. V preostalih petih tekmah mora namreč doseči vsaj eno zmago, da ji ne bo treba trepetati do zadnjega kroga predtekmovanja in upati na ugodne razplete na drugih prizoriščih. Po Efes Pilsnu bodo Ljubljančani gostili Armani Jeans, nato pa jih doma čaka še CSKA Moskva ter gostovanji v Atenah in Valencii.

Vujošević nič več selektor
Košarkarski strokovnjak Duško Vujošević je odstopil z mesta selektorja Črne gore, ki se je prek kvalifikacij uvrstila na evropsko prvenstvo v Litvi. Vujošević se bo v prihodnosti posvetil ruskemu moštvu CSKA Moskvi, nasprotniku Uniona Olimpije v prvem delu Evrolige.

"Mi nismo v položaju, da bi izbirali, katero tekmo naj dobimo. Če bomo tako razmišljali, jih bomo dobili po prstih, ravno ko tega ne bomo pričakovali," meni Zdovc in nadaljuje: "V drugem delu predtekmovanja je mogoče marsikaj, saj imamo težak razpored, dve zahtevni gostovanji, zato na vsaki tekmi razmišljamo zgolj o zmagi. Vemo, da Efes Pilsen mora zmagati, mi pa moramo potrpežljivo čakati na priložnost in jo, če se ponudi, zagrabiti z obema rokama."

V primerjavi s prvo tekmo v Stožicah je Efes Pilsen močnejši za Nikolo Vujčića in Sinana Gulerja, ki v Ljubljani nista nastopila. Turki so v prvih petih krogih trikrat igrali pred domačimi gledalci in vse tri tekmece suvereno premagali; Valencio z 79:63, Armani Jeans Milano z 82:74, CSKA Moskvo pa s 86:72.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.