Šport > Košarka
4 ogledov

Zmaji ne dajo pokala

V finalu pokala Spar je Union Olimpija premagala Elektro Esotech. Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so osvojili še petnajsto pokalno lovoriko. V finalu pokala Spar, ki ga je gostilo Laško, so s 75:58 premagali presenetljive finaliste, igralce Elektre Esotech.
 

Pokal Spar, finale

U. Olimpija : Elektra 75:58

Košarkarji Uniona Olimpije so osvojili že 15. pokalni naslov. Do tega so prišli po zmagi z rezultatom 75:58 nad Elektro Esotech , ki si je presenetljivi nastop v finalu zagotovila z uspehom nad novomeško Krko . Šoštanjčani zadnji dan turnirja osmerice niso bili kos četi Jureta Zdovca . Ta je imel kljub lažji poškodbi kapetana Saše Ožbolta precej daljšo klop kot Borut Cerar na drugi strani.

Cilj je dosežen
"Tekma je bila kar težka, nikakor se nismo uspeli odlepiti od nasprotnika. Vseskozi so nam dihali za ovratnik. Že prva tekma proti Zlatorogu je bila naporna, danes pa nam tudi ni bilo lahko. Morda bi celo lažje zaigrali proti Krki. Na koncu menim, da smo vseeno zasluženo zmagali," je po tekmi dejal Zdovc. Ta si je priigral prvo trenersko lovoriko v Sloveniji, a po dvoboju je bil še najbolj vesel, da se je rešil velikega bremena: "Olimpija je le Olimpija. V slovenskem prostoru mora zmagovati. Tokrat je bil zaradi slabe sezone pritisk še nekoliko večji. In to ne samo name. Lepo je osvojiti pokalno lovoriko, saj smo izpolnili enega izmed zastavljenih ciljev, vendar se zavedamo, da je še bolj pomembno državno prvenstvo. Seveda tudi liga NLB in Evroliga."

Košarkarji Union Olimpije so tako dvignili svojo petnajsto pokalno lovoriko. © Gregor Katič

 
Pri Elektri zadovoljni
Prav tako kot Zdovc ni bil evforičen ob zmagi, niso bili ob porazu v finalu pretirano razočarani tudi Šoštanjčani. "Na koncu se je le pokazalo, da ima Olimpija daljšo klop in kakovostnejše igralce. Borili smo se po najboljših močeh. Drugo mesto je zelo velik uspeh za Elektro. Upam, da bomo podobne predstave pokazali tudi v prvenstvu," je povedal Ernest Novak .

Jasmin Hukić je bil najkoristnejši igralec pokala Spar. © Saša Despot

 
Mini intervju: Jasmin Hukić: Vsak dan smo boljši in boljši
Kako bi ocenili nastope Olimpije na zaključnem turnirju v Laškem?
Prva tekma proti Zlatorogu je bila za nas še najtežja. V finalu je bilo samo vprašanje motivacije, čeprav je Elektra z zmago proti Krki dokazala, da gre za dobro ekipo. Na tekmo smo prišli stoodstotno pripravljeni in zasluženo zmagali. Gremo naprej.

Je pokalna lovorika dobra napoved tudi za državno prvenstvo?
Odkar je Jure Zdovc prevzel ekipo, igramo bolje v obrambi. To se je videlo tudi na tem zaključnem turnirju. Da. Vsak dan smo boljši in upam, da bomo pravi tudi na koncu, ko bo na vrsti končnica DP.

Kaj vam pomeni nov naslov, nova lovorika? Teh ste že vajeni. Lani ste navijaču celo podarili kolajno ob osvojitvi DP…
Vsak naslov mi pomeni veliko. Tudi ta. Tole kolajno in pokal za najkoristnejšega igralca turnirja bom zagotovo zadržal. Biti MVP ni kar tako. Deset ali več let trdo treniraš za vse naslove in seveda sem vesel vsakega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.