Šport > Košarka
21 ogledov

Zmaji pokorili Laščane, Helios Elektro

Ožbolt je tokrat k zmagi zmajev prispeval 16 točk. (Foto: Boštjan Tacol)
1/42
Žurnal24 main
Finalista pokala Spar - finale bo danes ob 17. uri - sta Helios Domžale in Union Olimpija. Prvi so v polfinalu premagali košarkarje Elektre, drugi pa so bili boljši od Zlatoroga. Naglejte se košarkarjev in brhkih plesalk.

Davek pri Unionu Olimpiji po naporni in dramatični četrtfinalni tekmi proti Krki pred manj kot 24 urami je bil kanček utrujenosti ter odsotnosti kaznovanih kapetana Gorana Jagodnika in pomočnika trenerja Jake Daneua. Vse skupaj je bilo premalo, da bi lahko vodilno moštvo lige Telemach ogrozilo njihovo napredovanje v finale.

Zmaji se bodo v nedeljo ob 17. uri potegovali za sedemnajsti pokalni naslov, Helios pa bo skušal osvojiti drugega v zgodovini kluba. Ekipi sta se v finalu pokala srečali že dvakrat; leta 2007 je zmagal Helios, leto kasneje pa Union Olimpija.

Strateg Uniona Olimpije je veliko priložnosti za igro ponudil mladima Janu Španu in Dinu Muriču, naigrala sta se tudi povratnik po poškodbi Vladimer Boisa ter finski ostrostrelec Sasu Salin, ponujeno minutažo pa je odlično izkoristil Giorgi Šermadini, ki je bil s 17 točkami in desetimi skoki najbolje ocenjeni posameznik na tekmi (indeks 26).

Laščani so se zgledno borili in bili zlasti v prvem polčasu po preobratu v drugi četrtini enkovreden tekmec. Tako so izničili prednost enajstih točk zmajev po prvi četrtini in uspeli izenačiti na 32, na koncu pa prvi polčas izgubili za tri točke (37:40). Odločila je tretja četrtina, v kateri so Ljubljančani stopili na plin in po zaslugi Ožbolta - na koncu 16 točk - in Šermadinija pridno polnili mrežico Zlatoroga, pri katerem je največ, 15 točk dosegel prvi strelec lige Telemech Vladimir Panić, ki pa se tokrat ni proslavil z dobrim metom iz igre (3/12).

Izjavi po tekmi (Vir: KZS):
Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: "Pričakoval sem težko tekmo in tako je tudi bilo, imeli smo težave z osebnimi napakami, tarejo nas poškodbe, a smo izvlekli zmago. Tistih nekaj minut, ko smo igrali dobro, je bilo v redu, sicer pa smo imeli kar nekaj težav z obrambo, predvsem v prvem polčasu, ko smo dobili preveliko število točk. Zlatorog je dobra ekipa, ki dobro dela, nenazadnje je tudi prva v Ligi Telemach, zato je vsekakor tekmec, ki ga je treba spoštovati."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Union Olimpija se je zasluženo uvrstila v finale, saj je kakovostnejša ekipa, zato svojim fantom nimam kaj zameriti. Tokrat so prvič igrali tako pomembno tekmo in se borili ter si tako nabirali izkušnje, ki jim bodo prav prišle v prihodnosti. Nam zdaj preostane, da nadaljujemo s trdim delom in morda bo prišel čas, ko bomo tudi mi zmagovali takšne tekme."

Dvojni dvojček Nuhanovića premalo
Na prvi polfinalni tekmi so košarkarji Heliosa, ki jih vodi Rado Trifunović, zlahka ugnali košarkarje Elektre. Varovanci Dušana Hauptmana niso bili kos razigranim Domžalčanom, pri katerih sta blestela Grega Mali in Dražen Bubnić, ki sta dosegla po 17 točk. Šoštanjčanom ni pomagalo niti 22 točk  in 14 skokov Saliha Nuhanovića.

Pokal Spar, polfinale, sobota:

Helios : Elektra 82:61 (25:14, 12:16, 21:17, 24:14)
Mali in Bubnić po 17, Person 15; Nuhanović 22 + 14 skokov, Vidović 11

Union Olimpija : Zlatorog 85:73 (27:16, 13:21, 23:17, 22:19)
Šermadini 17, Ožbolt 16, Gregory 13; Panić 15, Atanacković 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.