Šport > Košarka
15 ogledov

Zmaji: "Ti dve tekmi moramo dobiti"

Tudi za Top 16 se bodo vstopnice prodajale v paketih. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije bodo imeli v sredo priložnost, da si že zagotovijo uvrstitev v drugi del Evrolige. V razprodanem Centru Stožice bodo v petem kolu gostili ekipo Power Electronics iz Valencie.

Razprodano!
Paketi vstopnic za naslednje tri domače evroligaške tekme Olimpije v Stožicah so pošli že pred tednom dni. Ta ponedeljek ob 15.00 pa naj bi na eventim.si dali v prodajo še zadnje posamezne vstopnice za sredino tekmo z Valencio (bilo naj bi jih nekaj 100). Le nekaj minut kasneje so na omenjenem portalu že zapisali: razprodano. Na spletu se pojavlja kar nekaj pritožb, češ da dodatne vstopnice sploh niso šle v prodajo. Za pojasnilo smo poklicali na Eventim. Gospodična nam je zagotovila, da so vstopnice šle v prodajo, a jih je hitro zmanjkalo. Na vprašanje, koliko so jih imeli in kako hitro so pošle, pa nismo dobili odgovora. Povpraševanje po vstopnicah pač presega kapaciteto Stožic. Pa so trdili, da tako velike dvorane Ljubljana ne potrebuje.

Union Olimpija je v zadnjih dveh sezonah Evrolige v skupaj dvajsetih tekmah dosegla tri zmage. Letos jim ima v štirih nastopih prav tako tri. S četrto, do konca predtekmovanja je še šest tekem, bi si že zagotovila uvrstitev med šestnajst najboljših moštev na stari celini, kar ji je nazadnje uspelo v sezoni 2003/04. V sredo se bo košarkarska mrzlica, ki je po treh uvodnih zmagah proti Efes Pilsnu, Armani Jeansu in Panathinaikosu zajela prestolnico, nadaljevala. "Fantje so si zaslužili pozornost javnosti, saj so v uspehe vložili veliko truda," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc in nadaljuje: "Prišli smo v položaj, ko lahko z zmago proti Valencii ali kasneje proti Armani Jeansu določimo našo usodo. To sta tekmi, ki jih enostavno moramo dobiti. Imamo vso pravico, da tako razmišljamo, saj bomo imeli na svoji strani izjemne navijače na tribunah, ki so brez dvoma nas šesti igralec. Pred polno dvorano je res užitek igrati in običajno igralci dajo od sebe veliko več, kot so sposobni."

Podobno kot prejšnji teden, ko so zmaji gostovali v Moskvi, jih tudi tokrat čaka ekipa, ki je v sezono štartala slabše od pričakovanj. Valencia je v uvodnih štirih krogih Evrolige zbrala vsega eno zmago, pa čeprav je kar trikrat igrala pred domačo publiko. Premagala je CSKA, izgubila pa s Panathinaikosom in Armanijem v Valencii ter na edinem gostovanju v Istanbulu. Še slabše ji gre v španskem prvenstvu, kjer v osemnajstčlanski ligi zaseda 16. mesto z izkupičkom 1-6. Zato se je moral prejšnji teden posloviti trener Manuel Hussein, njegovo mesto pa je začasno zasedel njegov dosedanji pomočnik Chechu Mulero.

"Valencia po imenih sodi v sam vrh evropske košarke. Toda na začetku sezone ima kar nekaj težav, saj ima za seboj naporen ritem težkih tekem. Tudi igralci se med seboj še niso ujeli, a to ne pomeni, da nas v sredo čaka lahko delo. Ravno obratno, Valencia bo sila nevarna, saj bo prišla razbremenjena, hkrati pa vseeno z mislijo, da se lahko z zmago v Ljubljani vrne v igro za najvišja mesta," poudarja Jure Zdovc, ki bo kljub drugačnim napovedim ostal pri isti začetni peterki. "Zakaj bi menjal, če pa zmagujemo," pravi Zdovc. Damir Markota pa je pred tekmo povedal: "Zelo pomembno bo, kako bomo začeli tekmo. Ne smemo si nabrati zaostanka že takoj na štartu. Sicer pa sem prepričan, da lahko ob fantastičnih navijačih premagamo tudi Valencio."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.