Šport > Košarka
6 ogledov

Zmaji z barvarji za superpokal

Matej Krušič (levo) naj bi imel v tej sezoni vidno vlogo pri Heliosu. To pri Oli Žurnal24 main
Z jutrišnjo tekmo za slovenski superpokal se bo končno začela nova košarkarska sezona. V Postojni se bosta pomerila najuspešnejša kluba v zadnjih sezonah.
 

Preberite še

Helios pred novo sezono
Milič: Evroliga je prioriteta

Tako Union Olimpija kot Helios Domžale sta pred sezono precej spremenila ekipi, na papirju pa so seveda še vedno močnejši Ljubljančani. "Olimpija je po mojem mnenju na zelo dobri poti, da se vrne med najboljše klube v Evropi. Trenutno v klubu izjemno dobro delajo. Prepričan sem, da bodo Ljubljančani že na superpokalu prikazali dobro košarko," meni košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič . Ta si je v pripravljalnem obdobju ogledal tudi dve tekmi Domžalčanov: "Helios je pridobil predvsem s prihodom Radeta Mijanovića na trenerski stolček. Je zelo dober strateg, na voljo pa ima tudi zelo kakovostne košarkarje. Tudi v Domžalah dobro delajo in zelo napredujejo. Še največjo okrepitev bi za Helios v tej sezoni lahko predstavljal Matej Krušič, ki je odlično odigral na položaju centra. V prejšnji sezoni ni dobil dovolj priložnosti."

V obeh taborih letošnjih udeležencev superpokala so pred novo sezono dodobra premešali svoje vrste. © Sportnet

 
Težavo pred superpokalom bi lahko za zmaje predstavljal predvsem pozen prihod nekaterih igralcev v klub. Tako črnogorski center Vladimir Golubović kot makedonski organizator igre Vlatko Ilievski sta se četi Aleksandra Džikića pridružila šele včeraj, saj sta nastopala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Manj težav z uigranostjo bodo tako verjetno imeli Domžalčani. Ti so blesteli v pripravljalnem obdobju, ko so proti njim klonili tudi tako močni in bogati klubi, kot so ukrajinski Azovmaš, poljski Turow in turški Galatasaray. Obeta se nam zanimiv uvod v novo sezono.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.