Šport > Košarka
50 ogledov

Zmaji zapravili že dobljeno tekmo

MZT Skopje - Union Olimpija MZT Skopje/Dragan Mitrevski
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu lige Aba izgubili z MZT Skopjem 96:97 (33:19, 56:50, 80:72).

Košarkarji Uniona Olimpije so v sedmem nastopu v ligi ABA doživeli peti poraz. Na gostovanju v Skopju so vodili devetintrideset minut, imeli šest minut pred koncem tekme že 15 točk prednosti, na koncu pa je MZT srečno vknjižil svojo drugo zmago s 97:96. To je že četrti poraz Ljubljančanov v tej sezoni lige ABA za zgolj eno točko; podobno kot tokrat v Skopju se jih je zgodilo na tekmah proti Mega Leksu, Partizanu in Igokeji.

Union Olimpija je vodila praktično celo tekmo. V prvem polčasu je dominirala s trojkami (8:11), tudi v nadaljevanju pa je več ali manj uspešno odbijala vse napade gostiteljev. Ko je semafor v 34. minuti kazal rezultat 92:77, je bilo videti, da je tekma odločena. A zeleno-beli so povsem popustili, v slabih dveh minutah prejeli deset točk in MZT je dobri dve minuti pred koncem prvič izenačil (92:92). Do prvega vodstva na tekmi pje prišel pri izidu 96:94. Kljub temu je imela Union Olimpija še priložnost za zmago; v zadnji napad je krenila s točko zaostanka, z metom za tri točke pa je neuspešno poskusil Brandon Jefferson.

"Čestitke MZT-ju za zmago. Mislim, da smo začeli dobro in kontrolirali srečanje vse do tri, štiri minute do konca tekme, ko je bil rezultat 92:77. Vse mora biti jasno, če rečem, da daš 96 točk v Skopju, pa ne zmagaš srečanja, kje je bila naša osnovna težava. Če ne znaš ohraniti prednosti petnajstih točk v zadnjih minutah srečanja, potem si zmage ne zaslužiš," je po tekmi dejal Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije.

"Tekmo smo začeli dobro, saj smo zadeli veliko lahkih metov. Zagotovo smo dali 15 ali 20 lahkih točk na začetku. Nadaljevali smo slabše, dovolili nasprotniku, da dobi skok v napadu in na koncu izgubili," pa je razmišljal Blaž Mesiček.

Pri Ljubljančanih je bil strelsko najbolj razpoložen Mirko Mulalić z 19 točkami, statistično pa se je najbolj izkazal Gregor Hrovat z 12 točkami, sedmimi skoki in štirimi asistencami. Pri gostiteljih je 22 točk zbral Daniel Clark, 18 pa Josh Scott, ki je vknjižil še 11 skokov.

Ljubljančani bodo tudi ta teden odigrali tri tekme. V evropskem pokalu so sicer prosti, v ligi Nova KBM jih že v ponedeljek v Stožicah čaka derbi z Zlatorogom ter nato 11. novembra gostovanje v Šenčurju. V ligi ABA bodo v devetem krogu gostili FMP.

Komentarjev 1
  • ac-dc 20:38 06.november 2016.

    Karkoli drugega razen poraza bi bilo s strani UO veliko presenečenje.