Šport > Košarka
18 ogledov

Zmaji želijo še nadgraditi lansko sezono

Sašo Filipovski Jani Möderndorfer Union Olimpija
1/10
Aleš Fevžer/Union Olimpija
Ljubljanska Union Olimpija si v letošnji sezoni želi najmanj ponoviti dosežke iz lanske in dodati še naslov državnega prvaka, je na predstavitvi pred začetkom nove sezone razkril predsednik kluba Jani Möderndorfer. Trener Sašo Filipovski zadovoljen s trenutnim stanjem.

Ob vremenski vročini se v zadnjih dneh po Evropi krepi tudi košarkarska vročica pred bližnjim evropskim prvenstvom v Litvi. A vsi ne razmišljajo le o reprezentančni košarki, ljubljanski klub Union Olimpija je tako v četrtek pripravil predstavitev načrtov in ekipe za sezono 2011/12.

Ljubljančani so se resda predstavili v okrnjeni zasedbi, saj manjkajo reprezentanti, zato pa so si za predstavitev ciljev in želja pred novo sezono simbolično izbrali Ljubljanski grad, ki se pne visoko nad mestom, tako kot so visoki cilji stožiškega (oziroma vsaj v času priprav še vedno tivolskega) kluba.

Predsednik kluba Jani Möderndorfer je tako namignil, da želijo nagraditi lansko sezono, ko so košarkarji presenetili vse in zablesteli v Evroligi. "Priprave na novo sezono že potekajo. Kar se tiče novosti v klubu, so za nas gledalci zelo pomemben del, zato smo pripravili različne pakete vstopnic in dodatne ponudbe. Pridobili smo nove pokrovitelje. Zavedamo se, da ima klub bistveno boljše izhodišče kot lani, kar pa ne pomeni, da spimo. Naša cilja sta jasna: ponoviti lanske dosežke in osvojiti naslov prvaka," je dejal Möderndorfer.

Trener Sašo Filipovski in njegov strokovni štab so zavihali rokave 8. avgusta, ko so se začele priprave. Svoje načrtovano triletno delo pri zeleno-belih je razdelil tako, da bo letos ekipo gradil, v naslednjih dveh sezonah pa le še nadgradil. Za zdaj mu v postavi manjka še ena okrepitev na položaju dvojke, v času reprezentančnih akcij pa nekaj ključnih igralcev. Namesto njih je na trening povabil mlade igralce iz podmladka ekipe.

"Lahko rečem, da sem trenutno zadovoljen s tem, kar imamo. Trdo smo delali, da smo pripeljali te igralce, ostaja pa še odprta pozicija dve. Pomagajo nam tudi igralci iz lanskega mladinskega pogona, nekateri se bodo letos pridružili prvi ekipi in hkrati igrali kot posojeni igralci v drugih klubih. Kar se tiče reprezentantov, imajo tam svoje obveznosti, Rothbart se nam bo pridružil v ponedeljek. Pripravljamo se dvakrat dnevno v Tivoliju, s potekom priprav sem zadovoljen in lahko rečem, da se korak za korakom sestavljamo. Upam, da ne bo poškodb, da bomo našli rešitev na poziciji dve in bomo nemoteno igrali."

Glede ciljev v novi sezoni Filipovski ni ovinkaril: "Olimpija mora imeti sanje in ambicije. Mora imeti stabilen proračun, mora odplačati dolgove, mora igrati všečno košarko. Mora imeti možnost, da trener dela več let. Zato sem sprejel ta izziv, da se ekipa lahko nadgrajuje. V Evroligi je prva stopnička priti med 16, za cilj bomo imeli tudi osvojitev naslova. Cilji se postavijo, potem pa bo treba trdo delati."

Med novimi okrepitvami je najbolj zveneče ime Danny Greene, ki se pravzaprav še navaja na drugačno delovno okolje, kot ga je bil vajen doslej, a je prepričan, da bosta tako on kot njegova ekipa uspešna: "Prvič sem tukaj, zato ne vem, kakšno vlogo mi bo trener namenil. A prepričan sem, da se bomo dobro ujeli. V vsakem tekmovanju, kjer nastopaš, se želiš dokazovati. Tekmovalci smo, zato si želimo biti najboljši. Pričakovanja so visoka, toda ekipa je nova, moramo se še ujeti. Ne morem še ničesar obljubiti, a se bomo potrudili po najboljših močeh in trener nas bo brez dvoma priganjal."

Vodstvo kluba je predstavilo tudi cenike vstopnic za prihajajočo sezono, prodajo bodo začeli v ponedeljek. Tako kot doslej bo na voljo več različnih paketov in cenovnih razredov: najdražje bodo vstopnice za mesta tik ob igrišču (tako imenovane deluxe A za 710 evrov na celotno sezono), za sedeže na vseh tekmah na spodnjih sektorjih dvorane Stožice bo treba odšteti med 230 in 250 evri, za zgornje sektorje pa celoletnih vstopnic ne bodo prodajali, možno pa bo kupiti manjše pakete evroligaških tekem za 75 evrov. Ljubljanski klub je pripravil tudi posebne ponudbe za družine ter za študente in dijake.

Olimpija pa je predstavila tudi novega opremljevalca Royal in pokazala tudi obe različici dresa, belo in zeleno, v kakršnih bodo v novi sezoni igrali košarkarski zmaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.