Šport > Košarka
32 ogledov

Znan datum za EP v Sloveniji

Finale bo 22. septembra 2013 v dvorani Stožice. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Izvršni odbor Evropske košarkarske zveze Fiba Europe je na zasedanju na Malti potrdil datum evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji. Prvenstvo se začenja 4. septembra 2013.

Fiba Europe je upoštevala predlog Košarkarske zveze Slovenije (KZS), tako da se bo tekmovanje začelo 4. septembra 2013 in končalo v nedeljo, 22. septembra 2013, je sporočila KZS.

Do velikega dogodka, organizacijo katerega je Slovenija dobila 5. decembra lani, je tako še natančno 899 dni. Sistem tekmovanja bo enak tistemu, po katerem bo 24 ekip tekmovalo že letos v Litvi.

V prvem delu bodo štiri skupine s po šestimi reprezentancami. Potekal bo od 4. do 9. septembra, KZS pa še ni določila prizorišč; kandidati so Celje, Jesenice, Koper, Maribor, Novo mesto in Ptuj. Drugi del v dveh skupinah s po šestimi moštvi bo potekal od 11. do 16. septembra v novi stožiški dvorani v Ljubljani, kjer bo tudi finalni del s četrtfinali, polfinaloma, finalom in tekmami za razvrstitev od 18. do 22. septembra 2013.

Izvršni odbor KZS bo v začetku aprila po pregledu dokumentacije, ki jo komisija zveze pripravlja na podlagi obiskov, izbral štiri mesta, ki bodo gostila predtekmovanje EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.