Šport > Košarka
68 ogledov

Znan najkoristnejši igralec lige

Russell Westbrook (levo) in James Harden. EPA
V New Yorku so izročili nagrade najboljšim igralcem minule sezone v ligi NBA.

Pričakovano je lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela minule sezone v ligi NBA prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda.

Osemindvajsetletni Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo. Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni. Westbrooku sicer kritiki očitajo, da se v rednem delu sezone ni izkazal z igro v obrambi, vse moči naj bi usmerjal v napad.

Nagrado za obrambnega igralca sezone je prejel Draymond Green (Golden State Warriors), novinec leta je postal branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon, slednje je ujezilo hrvaško javnost, ki je nagrado pričakovala v rokah Daria Šarića, za najboljšega igralca s klopipa  je bil imenovan branilec Houstona Eric Gordon. Trener leta pa je postal Mike D'Antoni, trener ekipe Houston Rockets. Premagal je Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) in Erika Spoelstro (Miami Heat), ki je uspešno vodil oslabljeno moštvo Vročice in tudi Gorana Dragića. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval.

V najboljšo peterko leta so se uvrstili Leonard (San Antonio), LeBron James (Cleveland), Anthony Davis (New Orleans), Harden (Houston) in Westbrook (Oklahoma City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.