Šport > Košarka
171 ogledov

Znan prvi polfinalist

Sixt Primorska twitter Sixt Primorska
Primorci upravičili status favorita.

Košarkarji Sixt Primorske so si prvi priigrali polfinale lige Nove KBM. V drugi četrtfinalni tekmi so v gosteh premagali Zlatorog Laško z 89:68 (23:13, 43:34, 69:43).

Četrtfinalna serija na dve dobljeni tekmi med Zlatorogom in Sixt Primorsko se je tako končala po dveh tekmah, Koprčani pa so še enkrat v sezoni pokazali svoje kvalitete. Laščanom so dvakrat vzeli mero, njihova pot v polfinale ni bila ogrožena niti za trenutek.

Laščani so nocoj vodili le dvakrat - z 2:0 in 5:4. Z delnim izidom 7:0 so Koprčani postavili stvari na svoje mesto, slabe štiri minute pred koncem prve četrtine so vodili z desetimi točkami prednosti, kolikor je bila tudi razlika po prvih desetih minutah. Domači so sredi druge četrtine zaostanek prepolovili in se dobro držali vse do polčasa, ki se je končal s 34:43.

Precej slabše pa se je za Zlatorog začel drugi polčas. Sixt Primorska je počasi in vztrajno lomila tekmeca, izkoriščala svoje priložnosti in sredi tretje četrtine vodila z 18 točkami prednosti. Do konca četrtine so si gosti priigrali 26 točk prednosti in jasno je bilo, da presenečenja v Laškem ne bo. V četrti četrtini je Sixt Primorska prišla do najvišje prednosti na tekmi - 82:51.

Prvi strelec tekme je bil Zlatorogov Nejc Barič z 18 točkami. Najboljši posameznik na tekmi je bil Sixtov Marko Jagodić Kuridža s 16 točkami, osmimi skoki in tremi podajami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.