Šport > Košarka
19 ogledov

Znani gostitelji prvega dela EP

Kje bodo v predtekmovanju igrali slovenski košarkarji, še ni znano. (Foto: Reute Žurnal24 main
Na novinarski konferenci Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da bodo prvi del evropskega prvenstva 2013 gostili Ptuj, Novo mesto, Koper in Jesenice.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je izbralo še štiri slovenska mesta, ki bodo ob Ljubljani leta 2013 gostila evropsko prvenstvo v košarki. Vodilni možje na zvezi so se odločili za Koper, Novo mesto, Ptuj in Jesenice, odpadla pa sta Celje in Maribor.

Za prizorišče prvega dela 38. košarkarskega EP je kandidaturo podalo šest slovenskih mest. Izvršni odbor KZS je z generalno sekretarko Alenko Škreblin, ki je bila ob Iztoku Remsu ter direktorju marketinga in članskih reprezentanc Mateju Avanzu del komisije, obiskal vse kandidate in po pregledu dokumentacije izbral prej omenjene kraje.

Jesenice (Podmežakla), Koper (obnovljena Bonifika), Novo mesto (nova dvorana) in Ptuj (nova dvorana) bodo tako od 4. do 9. septembra 2013 gostili prvi del tekmovanja, drugi del pa bo od 11. do 16. septembra v ljubljanski dvorani Stožice, kjer bo od 18. do 22. septembra tudi finalni del s četrtfinali, polfinaloma, finalom in tekmami za razvrstitev, so na novinarski konferenci sporočili iz KZS.

"Še pred zasedanjem izvršnega odbora je posebna komisija obiskala vse kandidate, zatem pa smo jim poslali v pregled pogodbo ter jih pozvali, da nam pošljejo morebitne pripombe. Razen Jesenic, ki so poslale le prošnjo o drugačni dinamiki plačila, pripomb ni bilo, v roku pa je podpisano pogodbo vrnilo pet mest. Mestna občina Celje pogodbe ni vrnila, niti nas ni obvestila o kakršnih koli pripombah, pogodba Mestne občine Maribor pa ni veljavna. Teh pet mest je Škreblinova tudi predstavila izvršnemu odboru, ki je po razpravi odločil, da bo prvi del prvenstva potekal na Jesenicah, v Kopru, Novem mestu in na Ptuju," je dejal Roman Volčič, predsednik KZS, in dodal: "Povedati moram, da so nekateri župani ob obiskih celo menili, da bomo za izbor mest izvedli licitacijo, ki bi bila za nas finančno sicer ugodnejša in bi tudi olajšala delo, a smo mnenja, da finančno merilo ne sme biti edino. Treba je poudariti še to, da so vsi stroški nastanitve ekip, osebja Fiba Europe, sodnikov, spremljevalnega programa in vseh drugih uradnih udeležencev, prevoz in pa TV-produkcija izključno na plečih KZS."

"Zagotovo se bo pojavilo vprašanje, v katerem mestu bo gostovala Slovenija, zato naj že zdaj povem, da bomo o tem razmišljali pozneje, saj je za to za zdaj še prekmalu, bomo pa dobro premislili in se pogovorili tudi s strokovnim štabom reprezentance in župani. Izbor kraja zagotovo ne bo pogojen z nobenimi finančnimi sredstvi, temveč bo prevladalo merilo stroke," pa je dodal Rems.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.