Šport > Košarka
21 ogledov

Znani pari prvega kola lige Telemach

Petrović je tokrat dosegel le tri točke, toda Helios je zmagal kar za 45! (Foto: Žurnal24 main
V prostorih Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so v ponedeljek opravili žreb parov prvega dela lige Telemach za novo sezono 2011/12.

V prvem kolu se bodo pomerile ekipe Elektra Šoštanj - Rogaška Crystal, Hopsi Polzela - Maribor, LTH Cast Mercator - Geoplin Slovan, Helios Domžale - Zlatorog in Šentjur - Parklji.

"Z današnjim dnem uradno začenjamo novo sezono Lige Telemach. Vesel sem, da jo bomo začeli z dvanajstimi klubi, oziroma z desetimi, saj se nam pozneje pridružita še Krka in Union Olimpija, s čimer upam, da ne bo takih pretresov, kot smo jih videli v minuli sezoni. Zavedamo se, da je gospodarska kriza velika, in upamo, da jo bomo čim lažje prebrodili," je ob žrebu dejal predsednik Združenja klubov lige Telemach Aleš Antauer.

V prvem kolu se bo tako med seboj pomerilo deset ekip, od katerih se bodo v ligo Telemach za prvaka uvrstile štiri, tam pa se jim bosta pridružila še finalista minule sezone, ki igrata tudi v evropskih pokalih - Krka in Union Olimpija. Sezona se bo začela 15. oktobra; prvega dela bo konec 3. marca. Iz KZS so še sporočili, da bo tradicionalni dan slovenske moške košarke 2. januarja prihodnje leto, finalni turnir pokala Spar pa od 16. do 19. februarja 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.