Šport > Košarka
19 ogledov

Zoran Dragić dokončno Krkin

Zoran Dragić v prihodnosti ne bo več nosil dresa Slovana. (Foto: KZS) Žurnal24 main
Ugibanj, kje bo kariero nadaljeval mlajši brat Gorana Dragića, Zoran, je konec. Eden najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev je v ponedeljek podpisal večletno pogodbo s Krko.
Pogajanja za prestop so trajala zelo dolgo, vendar mi ni žal za vloženi čas in energijo. Zoran se je pridružil dvema perspektivnima slovenskima igralcema, Edu Muriču in Mateju Rojcu. V naši prvi ekipi imamo tako kombinacijo več izkušenih igralcev in treh mladih talentov, ki spadajo med najboljše igralce svojih letnikov v Sloveniji.
Brane Kastelec, predsednik KK

Mlajši brat slovenskega košarkarskega virtuoza Gorana Dragića, sicer tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić, je podpisal večletno pogodbo z državnim prvakom Krko. "V KK Krka smo zelo zadovoljni, da smo podpisali večletno pogodbo z enim najbolj talentiranih slovenskih košarkarjev, 21-letnim in 196 centimetrov visokim Zoranom Dragićem, za katerega smo prepričani, da bo kljub svoji mladosti pomembna okrepitev našega moštva," so zapisali na spletni strani slovenskih košarkarskih prvakov.

Zoran Dragić je kariero začel pri ljubljanski Iliriji, nato je odšel k mestnemu tekmecu Geoplinu Slovanu. V članski ekipi je od leta 2005, v sezonah 2006/07 in 2007/08 pa je igral tudi v ligi NLB. V minuli sezoni je za Geoplin Slovan v slovenski ligi v slabih 30 minutah v povprečju dosegal 15,4 točke, 4,5 skoka in 2 asistenci na tekmo. Mlajši od bratovskega dvojca Dragić je bil slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah, letos pa se je s slovensko člansko reprezentanco do zadnjega pripravljal na svetovno prvenstvo, vendar v Turčijo potem ni odpotoval.

Pridružil se je Muriču in Rojcu

"Pogajanja za prestop so trajala zelo dolgo, vendar mi ni žal za vloženi čas in energijo. Zoran se je pridružil dvema perspektivnima slovenskima igralcema, Edu Muriču in Mateju Rojcu. V naši prvi ekipi imamo tako kombinacijo več izkušenih igralcev in treh mladih talentov, ki spadajo med najboljše igralce svojih letnikov v Sloveniji. Na nas je sedaj velika odgovornost, da upravičimo zaupanje sponzorjev in te igralce razvijemo v vrhunske košarkarje. Imamo pa tudi odgovornost do KZS in do Slovenije, saj sem prepričan, da so to igralci, ki bodo lahko že kmalu pomagali naši članski reprezentančni vrsti," je bil zadovoljen predsednik KK Krka Brane Kastelec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.