Šport > Košarka
60 ogledov

Zupan najboljši gluhonemi športnik

Miha Zupan si je nagrado prislužil tudi z dobrimi igrami na letošnjem svetovnem Reuters
Slovenski košarkarski reprezentant Miha Zupan je bil imenovan za najboljšega gluhega športnika leta 2010. "Imenovanje za najboljšega gluhega športnika na svetu je zame lep dosežek in velika čast."

Krilni center slovenske košarkarske reprezentance in Spartaka iz Sankt Peterburga Miha Zupan je prejel častno nagrado, saj je bil imenovan za najboljšega gluhega športnika leta 2010 (Widex sportsmen of the year). Nagrado vsako leto podeljuje Mednarodni komite za šport gluhih, ki nagrajuje športnike, ki prikazujejo izjemne predstave.

Zupan je odlično igral na svetovnem prvenstvu v Turčiji in se pred novo sezono preselil k ruskemu moštvu. Njegovo povprečje znaša 11,2 točke in 5,3 skoka na tekmo, ruska ekipa pa nastopa v pokalu EuroChallenge.

"Imenovanje za najboljšega gluhega športnika na svetu je zame lep dosežek in velika čast. To je dokaz, da lahko dosežem raven svetovnega prvenstva, kar sem dokazal letos v Turčiji in prepričan sem, da lahko dosežem še več. Nagrada je vredna mojega truda in vlaganja v šport. Zelo sem zadovoljen tudi z igranjem pri Spartaku, saj se v Rusiji dobro počutim in imam pomembno vlogo. Upam, da bom tako stalno igral do konca sezone in da ne bom imel težav s poškodbami," je dejal Zupan, ki je pred odhodom v Sankt Peterburg igral za Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, Geoplin Slovan, Union Olimpijo in grški Trikalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.