Šport > Košarka
19 ogledov

Zupan: "Učimo se iz svojih napak"

Miha Zupan je glede na svojo vlogo zadovoljen s svojimi predstavami v reprezenta Žurnal24 main
Miha Zupan v dosedanjih pripravljalnih obračunih slovenske košarkarske reprezentance ni dobil veliko priložnosti, a kljub temu upa, da bo med dvanajsterico, ki bo odpotovala na SP.
Pukl med elito
Mednarodna košarkarska zveza je objavila seznam sodnikov za svetovno prvenstvo v Turčiji. Med izbranci je tudi Mariborčan Saša Pukl, ki bo predtekmovanje sodil v Ankari, kjer se bodo merile Kitajska, Slonokoščena obala, Grčija, Rusija, Portoriko in Turčija. Slovenskim košarkarjem, ki bodo nastopili v skupini B s sedežem v Istanbul, bodo v predtekmovanju sodili Recep Ankarali (Turčija), Romualdas Brazauskas (Litva), David Chambon (Francija), Christos Christodulu (Grčija), Juji Hirahara (Japonska), Carlos Jose Julio (Angola), Jose Martin (Španija), Jose Hernan Melgarejo Pinto (Kolumbija), Reynaldo Antonio Mercedes Sanchez (Dominikanska republika) in Stephen Seibel (Kanada).

"Moja želja je, da pridem med dvanajst reprezentantov in da skušam dati vse od sebe ter da na svetovnem prvenstvu s slovensko reprezentanco pridemo čim dlje," je v sredo, pred tekmo med Slovenijo in Grčijo, povedal Miha Zupan, ki je v Grčiji več kot domač. V zadnji sezoni je namreč nastopal za tukajšnjo Trikalo, za katero je v povprečju zbral 13,6 točke in 5,1 skoka. O dosedanjih pripravljalnih tekmah Slovenije v pripravah na svetovno prvenstvo v Turčiji pa razmišlja takole: "Bile so dobre in slabe tekme, a za nas je to dobro, saj se učimo iz svojih napak oziroma jih popravimo. Imamo še dve tekmi, res dobro pa smo igrali tudi to proti Srbiji, kjer smo vodili s 15 točkami razlike, a bili na koncu za točko prekratki. Kljub temu ostajam pozitiven in sem prepričan, da bomo na zadnjih dveh tekmah od sebe dali največ kar lahko, da ujamemo formo pred svetovnim prvenstvom."

Nekdanji član Union Olimpije je kljub nekoliko manjši minutaži za zdaj zadovoljen s svojimi predstavami v reprezentančnem dresu: "Zadovoljen sem, da sem z reprezentanco, kjer skušam dobro izkoristiti minutažo in pomagati fantom, da so spočiti, kajti prvi del svetovnega prvenstva traja en teden skoraj vsak dan, zaradi česar je naporno. Glede na svojo vlogo, sem zadovoljen," pravi Zupan, ki je Grčijo in Trikalo ohranil v lepem spominu: "Imam le lepe spomine, zame je bil to prvi klub v tujini in bilo me je nekoliko strah zaradi moje gluhote. Malce sem bil presenečen, da so me soigralci, štab in pa tudi navijači tako lepo sprejeli. Imel sem priložnost z veliko minutaže in zato se Grčije rad spominjam."

Zupan bo v naslednji sezoni igral za Spartak iz Rusije. "Po igranju za Trikalo sem želel korak višje in Spartak, ki igra kvalifikacije za EuroCup, mi je ponudil to priložnost. Zame so to spet novi izzivi, saj bom drugič v tujini, želim pa si pokazati sposobnost, da lahko pomagam klubu čim višje," se novih izzivov ne boji Miha Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.