Šport > Košarka
89 ogledov

Žurnal24 na obisku pri Primožu Brezcu!

S Primožem Brezcem smo se dobili v domači dvorani The Palace of Auburn Hills, ki Žurnal24 main
Primož Brezec je pred novim letom zapustil vrste Charlotta in se pridružil trikratnim prvakom košarkarske lige NBA Detroit Pistonsom. Sežančana smo obiskali v mestu ob Michiganskem jezeru.

Po "životarjenju" pod taktirko novega trenerja v Charlottu je Primož Brezec našel sredino, kjer se počuti dobro in ki mu lahko na roko natakne prvi šampionski prstan, ki ga dobijo zmagovalci lige NBA. Več kot zadosten razlog, da je zurnal 24.si Primoža obiskal v Detroitu. Začenjamo serijo ekskluzivnih intervjujev, ki si bodo sledili dvakrat na teden! Za začetek vam razkrivamo, kako se je slovenski nebotičnik znašel v mestu, ki velja za središče ameriške avtomobilske industrije, kaj rad je, kam zahaja in še marsikaj drugega.

Kako se počutite v Detroitu? Kako primerjate tukajšnje življenje s tistim v Charlottu in Indiani?
Življenja kot takega zagotovo ni mogoče primerjati, Charlotte je na jugu, tako da imajo celo leto ugodno klimo brez snega. Tukaj je pa je precej mrzlo. Kar pa se tiče košarke, je razlika kot noč in dan. V Charlottu nismo zmagovali, tukaj pa vsako tekmo, ko stopiš na parket, veš, da boš težko izgubil tekmo. Razlika je tudi v organizaciji, načinu in stilu igre, tako da sem tukaj precej bolj zadovoljen.

 
 

V Charlottu nismo zmagovali, tukaj pa vsako tekmo, ko stopiš na parket, veš, da boš težko izgubil tekmo.

Primož Brezec

 
Kaj je vaša najljubša hrana?
Najbolj uživam v tem, kar mi skuha žena doma. Če gremo jest ven, potem pa italijanska ali pa zrezki "steak-house".

Kam v Detroitu najraje zahajate?
Tukaj sem šele en mesec, tako da mesto šele spoznavam. Tu je veliko dobrih restavracij, Detroit je super, le vreme je malce hladno, ampak s tem niti nimam toliko težav, saj sem tega navajen iz Slovenije.


Primož Brezec je po zvezdniških letih v Charlottu pozneje, po poškodbi, v klubu stagniral. Se lahko v Detroitu vrne na pota stare slave? © Andrej Leban

 

Ste spoznali kakega zvezdnika, filmskega, glasbenega?
Ne, ne še. Kida Rocka še nisem videl na tekmi, verjetno pa bo z nami v končnici.

Zakaj na dresu nosite številko sedem?
Moj oče je vedno nosil številko sedem. Sam sem jo imel že v Sežani, v Olimpiji pa jo je imel Slavko Duščak in nato Sani Bečirovič . V Indiani jo je imel Reggie Miller , tako da je spet nisem mogel imeti. Tukaj pa jo končno lahko spet nosim.

 

Statistika 2007/08 v dresu Detroita

Tekme: 14
Minutaža: 6,3
Točke: 1,3
Skoki: 1,5

Imate kdaj občutek, da ste zasičeni, da bi že radi končali kariero?
Ne, nikakor, upam da je pred menoj še deset let kariere. So bili sicer že pomisleki, predvsem lani zaradi težav z zdravjem, vendar je trenutno vse v redu in upam, da bo tako tudi ostalo.

Kako nasploh gledate na življenje v Ameriki, medčloveške odnose, je denar res najpomembnejši?
Zagotovo. Medčloveški odnosi so veliko bolj odprti, je pa res, da je vse "biznis".

Vas ljudje spoznajo na ulici?
Seveda, v Detroitu zagotovo. Sama zvezna država Michigan in Detroit imata štiri profesionalne športne ekipe, ljudje so s športom zelo na tekočem.

Kaj najbolj pogrešate v ZDA?
Zagotovo prijatelje in družino.

Kakšen avto vozite?
Jaz vozim mercedes S 550, žena ima lincolna navigatorja.


V Detroitu ni tako toplo kot v Charlottu, je pa zato bolj vroče v dvorani The Palace of Auburn Hills. © Andrej Leban

 

 
 

Detroit je super, le vreme je malce hladno, ampak s tem niti nimam toliko težav, saj sem tega navajen iz Slovenije.

Primož Brezec

 
Kako poteka vaš tipičen dan?
Na dan tekme imamo ob pol enajstih trening. Nato grem domov, kjer mi žena kaj skuha, včasih gremo skupaj z družino na kosilo. Nato sledi počitek, zvečer pred tekmo pa moramo biti v dvorani že dve uri prej. Po tekmi sledi še večerja in to je to.

Imate treninge vsak dan?
Odvisno od ritma tekem. Če so tekme druga za drugo, potem je težko trenirati utrujen.

Ali vam ostaja kaj prostega časa?
Ja seveda, zelo veliko. Ampak vedno se najde kaj za narediti. Ravnokar je za menoj iz Charlotta prišla žena. Zdaj bomo lahko s hčerko hodili v kino, v trgovine, na večerje, nasploh veliko časa posvetim hčerki, se z njo igram …

V petek sledi drugi del pogovora s Primožem Brezcem, z enim od petih slovenskih legionarjev v ligi NBA. Brezec je razkril, s katerim od zvezdnikov lige NBA si je bil najbolj blizu, spregovoril pa je tudi o njegovem odnosu z zvezdo vseh zvezd Michaelom Jordanom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.