Šport > Košarka
485 ogledov

Zveneča imena dopolnila zasedbo na All-Star tekmi

Steph Curry Epa
Znani so vsi udeleženci prihajajoče All-Star tekme v ligi NBA.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so znani rezervisti, ki so bili izbrani za tekmo zvezd, All-Star. Gre za vsakoletno revijalno tekmo, ki bo letos 18. februarja v Indianapolisu. Med rezervisti sta tudi košarkarja Golden State Warriors Stephen Curry in LA Lakers Anthony Davis. Že pred tem so bili znani člani začetnih peterk.

Luka Dončić, All-Star vikend Znani rezultati Šport Konec glasovanja! Je bil Luka izbran na tekmo zvezd?

Curry je še desetič dobil vabilo za udeležbo na tej tradicionalni ekshibicijski tekmi, na kateri sodelujejo igralci lige NBA, ki jih izbrali v glasovanju ali so prejeli posebno vabilo. Zvezdnik jezernikov Davis je še devetič prejel vabilo za to tekmo.

Anthony Davis | Avtor: Epa Epa
Po sedem rezervnih igralcev iz vsake od konferenc so izbrali trenerji. Vabilo sta dobila tudi Anthony Edwards in Karl-Anthony Towns iz trenutno vodilne ekipe zahodne konference Minnesota Timberwolves.

Kawhi Leonard in Paul George iz Los Angeles Clippers ter Devin Booker iz Phoenix Suns so bili prav tako imenovani v ekipo zahoda, ki jo bo vodil LeBron James iz Los Angeles Lakers, 20-kratni udeleženec tekme All-Star.

V vzhodnem delu lige NBA so prejeli vabilo na to tekmo Tyrese Maxey iz Philadelphie, Paolo Banchero iz Orlanda in Jalen Brunson iz New York Knicks.

Juliusa Randla iz ekipe Knicks so prav tako imenovali za rezervo skupaj z zvezdnikom vodilne ekipe lige NBA Bostona, Jaylenom Brownom, Donovanom Mitchellom iz Clevelanda in Bamom Adebayom iz Miamija.

Že prejšnji mesec pa sta bili znani začetni peterki, člane so izbrali na podlagi kombinacije glasovanja navijačev ter glasovanja medijske komisije in igralcev.

Štirikratni prvak lige NBA James je prejel 20. vabilo, s čimer je podrl rekord, ki si ga je delil z drugo legendo Lakers, Kareemom Abdul-Jabbarjem.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
James bo kapetan in se bo pridružil skupini, v kateri so tudi Kevin Durant iz Phoenixa, srbski center Nikola Jokić, dvakratni MVP branilcev naslova Denver Nuggets, slovenski zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić ter Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahoma Cityja.

Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucks je bil imenovan za kapetana vzhoda, člani začetne peterke so še Joel Embiid iz Philadelphia 76ers, Jayson Tatum iz Bostona, Tyrese Haliburton iz Indiane in Damian Lillard iz Milwaukeeja.

Komisar lige NBA Adam Silver bo lahko izbral zamenjavo za katerega koli igralca, ki ne bo mogel igrati na tekmi zvezd, pri čemer bo izbral zamenjavo iz iste konference.

Silverja čaka kar nekaj dela. Iz zasedbe Knicks so sporočili, da bo Randle zaradi izpahnjene rame manjkal dva do tri tedne, medtem ko so pri Philadelphii razkrili, da ima Embiid poškodbo meniskusa v levem kolenu, časovnice za njegovo vrnitev pa še ni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.