Šport > Košarka
12 ogledov

Kirilenko: "Slovenija v igri za zlato"

Andrej Kirilenko EPA
Po tekmi Rusije in Bolgarije smo se na kratko pogovarjali z največjim zvezdnikom v skupini D, z Rusom Andrejem Kirilenkom. Član NBA ekipe Utah Jazz meni, da je Slovenija kandidat za kolajno. Derbi Slovenije in Rusije za prvo mesto v skupini se začne ob 17. uri. Seveda z našim komentarjem v živo!

Ste še neporaženi, Slovenija tudi. Kakšen dvoboj pričakujete?
Šlo bo za zelo zanimivo tekmo. Oboji smo si že zagotovili napredovanje v naslednji del tekmovanja, zdaj pa želimo še dodatno zmago. Slovenija ima vse, kar potrebuje, tudi dobrega trenerja. Odlična je branilska linija z Goranom Dragićem in Jako Lakovičem, pod košem pa je na primer Erazem Lorbek. Vsi ti fantje znajo igrati košarko na najvišji ravni. Zagotovo se nam obeta zelo zanimiv dvoboj.

Vas je Slovenija na tem EP v čem impresionirala?
Na tem tekmovanju je osem ali devet ekip, ki lahko osvojijo prvenstvo. Med njimi je tudi Slovenija. Premagajo lahko vsakega. To bo izjemen dvoboj in naredili bomo vse, da jih premagamo.

Ste se v hotelu morda pogovarjali s katerim od slovenskih igralcev?
Ne. Nekaj sem jih videl, vendar se nismo pogovarjali.

Kdo od Slovencev je najbolj nevaren za vas?
Slovenija igra izjemno moštveno igro. Tako kot pri vseh slovanskih ekipah zna vsak posameznik igrati z žogo, zna zadeti. Za nas bi bilo zelo težko, če bi se osredotočili na zaustavljanje le enega izmed tekmecev. Morali bomo biti zbrani, če jih želimo premagati.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:29 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...